Sreda, 15.09.2021.

10:01

Studentski domovi u Kragujevcu spremni: Brucoši se useljavaju uskoro, higijenske mere na najvišem nivou

Za 771 mesto u dva studentska doma sa četiri paviljona u Kragujevcu visokoškolci koji se obrazuju o trošku države mogu da konkurišu još sutra.

Izvor: RTK

Studentski domovi u Kragujevcu spremni: Brucoši se useljavaju uskoro, higijenske mere na najvišem nivou
Ilustracija: Depositphotos/AndrewLozovyi

Preliminarna rang lista očekuje se 16, a konačna 25. septembra. Useljenje brucoša planirano je za 28. septembar. Za studente koji su ranije bili stanari studentskog doma konkurs traje od danas do 1. oktobra, prenosi RTK.

Kriterijumi za dobijanje sobe u studentskom domu nisu promenjeni. Najviše bodova i dalje nosi uspeh iz srednje škole, kao i prosek primanja roditelja.

Studentski centar raspolaže sa 781 mestom u sobama visokih standarda.

Zajednički prostor, dve kuhinje, biblioteka, računarske učionice i drugi prateći sadržaji spremni su za novu generaciju stanara. Izgradnjom četvrtog paviljona Prve A kategorije pre dve godine kapaciteti su prošireni za 164 mesta.

Iako je prethodna akademska godina produžena tokom juna i jula, u Studentskom centru su spremni za novi proces raspodele soba.

Stariji visokoškolci su upoznati sa kućnim redom, načinom života i studentskim standardom, ali je za brucoše dolazak u novo okruženje najveća životna promena. I pored nepredvidivih i izmenjenih okolnosti zbog pandemije zaposleni u Studentskom centru novim stanarima nastoje da olakšaju period prilagođavanja.

Iako još uvek nije poznato na koji način će početi nova akademska godina, jer se epidemiološka situacija menja iz dana u dan, a do 1. oktobra ostalo je 15 dana, u Studentskom centru kažu da će uspeti da održe ovaj specifičan sistem.

Higijenske mere su na najvišem nivou, nose se maske, a sobe za slučaj potrebe izolacije su spremne.

Određen broj studenata je prošle godine zbog prelaska na digitalnu nastavu povremeno boravio u domu, neki su bili sve vreme, pa je takozvana "nova normalnost" od pojave pandemije uvećala i troškove poslovanja Studentskog centra za 20 odsto.

Kupuju se više nego ranije sredstva za dezinfekciju, maske, pribori, ali, kako kažu, rashodi su još uvek podnošljivi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: