Početak izgradnje novog UKC Kragujevac najavljen za kraj sledeće godine VIDEO

Izgradnja novog Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac trebalo bi da počne krajem sledeće godine, izjavila je, nakon obilaska ove zdravstvene ustanove, ministarka zdravlja Danica Grujičić.

Izvor: eKapija/TV Prva

Četvrtak, 06.04.2023.

09:12

Početak izgradnje novog UKC Kragujevac najavljen za kraj sledeće godine VIDEO
Foto: PrintScreen/ TV Prva Video

Kako je navela, tender za projektovanje novog UKC biće objavljen do 15. aprila, a projekat će najverovatnije biti proširen na još neke zgrade unutar ovog zdravstvenog kompleksa.

"Projektovanje će morati biti prošireno, a dečija klinika će morati biti potpuno nova jer je statika takva da je neophodno da se prvobitni objekat ruši", naglasila je ministarka.

Kako je dodala, ni u šta boljem stanju nije ni fizikalni deo, koji zbrinjava gotovo 2 miliona ljudi na ovim prostorima.

Kada je reč o nabavci opreme, ministarka je navela da je u poslednjih šest meseci uloženo oko 5 mil evra u kupovinu opreme za UKC Kragujevac.

"Ono što ćemo urgetno nabaviti već u prvoj nabavci koja bi trebalo da se raspiše u toku ovog meseca je kompletna oprema za neonatologiju, sve što je traženo, kompletna oprema za patologiju, jer da biste imali uspešnu onkologiju morate da imate perfektnu patologiju. Nabavićemo i novi mikroskop i novi ultrasonični aspirator za neurohirurgiju", kazala je Grujičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: