Lego takmičenje za decu i mlade stiže u Kragujevac

Fondacija 1%, u saradnji sa Serbian Tech i slovenačkom organizacijom Super Glavce, organizuje FIRST® LEGO® League takmičenje i program za decu i mlade. Takmičenje će se održati 23. maja u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji na kom će učestvovati ukupno deset ekipa iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Cilj takmičenja je da učesnici stiču iskustvo u rešavanju stvarnih problema kroz vođeni globalni program robotike i time grade bolju budućnost.

Izvor: pressek.rs

Sreda, 28.04.2021.

11:26

Lego takmičenje za decu i mlade stiže u Kragujevac
Foto: Depositphotos/fotoaliona

FIRST® LEGO® League je globalni program koji deci predstavlja nauku, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku (STEM) kroz zabavno i uzbudljivo praktično učenje, upotrebom didaktičkih materijala i LEGO Education setova. Program se održava u preko 100 država, a Srbija je ponovo jedna o njih. Na globalnom nivou, za program je prijavljeno preko 35.000 timova.

Učenici osnovnih i srednjih škola, kroz četiri takmičarska dela - osnovne vrednosti, Robot dizajn, Robot igra i inovativni projekat, učestvuju u misaonom i kreativnom procesu izrade inovativnog projekta, konstruisanja i programiranja robota, koji prelazi određene misije i prezentovanja rezultata pred sudijama.

Osnovne vrednosti - istraživanje, inovacija, uticaj, inkluzija, timski rad i zabava su temelj programa i upravo one razlikuju FIRST® LEGO® League od ostalih programa te vrste. Ovogodišnja tema projekta je „RePlay” i usmerena je na podsticanje ljudi da se bave fizičkim aktivnostima. Pobedičnke ekipe će sa FIRST LEGO League takmičenja u Srbiji otići u Sloveniju na regionalno takmičenje, a ekipe koje tamo pobede, plasiraju se na svetsko takmičenje u SAD-u, prenosi pressek.rs.

Brend Tesla prepoznao je značaj i vrednosti programa i organizatora i pružio podršku ovogodišnjoj organizaciji takmičenja.

SerbianTech povezuje kompanije, fondove, startape i zajednice koje nude edukaciju i promociju lokalnog tehnološkog ekosistema, vodeći brzi rast svih ključnih aktera.

Fondacija ima otvoren i humanitarni SMS broj 7001 na koji možete u bilo kom trenutku poslati poruku (cena poruke je 200 RSD, pdv se ne naplaćuje) i time podržati mlade talente.

O radu Fondacije, njenim projektima i akcijama, možete se informisati na zvaničnom sajtu 1posto.rs, ali i putem Instagram profila, Facebook i LinkedIn stranice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: