Digitalni registar zagađivača u Kragujevcu: Šta su građani najviše prijavljivali?

Cilj projekta “Od objave do akcije” koji je finansirao grad Кragujevac, a realizovalo udruženje Ekomar je formiranje digitalnog prostora za sve one koji žele da prijave ekološke probleme iz okruženja.

Izvor: B92

Subota, 23.01.2021.

16:09

Digitalni registar zagađivača u Kragujevcu: Šta su građani najviše prijavljivali?
24Novembers/Shutterstock

Analize pokazuju da je najveću pažnju sugrađana izazvalo zagađenje vazduha, dok je najviše prijava bilo povodom divljih deponija, prenosi RTK.

Digitalni registar zagađivača u Кragujevcu služi za prijavu svih uočenih ekoloških problema u gradu, kao što su zagađenje vazduha, odlaganje otpada, nelegalne deponije, zagađenje zemljišta, voda i obala, otpadne vode.

Najvažnija akcija proistekla iz ovog projekta je što je udruženje Ekomar zatražilo od nadležnih u gradskoj upravi da preduzmu mere da se ekosistem jezera Bubanj zaštiti i očuva na adekvatan način, budući da je u njegovoj blizini planirana izgradnja objekta.

Jedan od ciljeva je i povezivanje nadležnih službi sa elektronskim stranicama koje služe za prijavu ekoloških problema sa kojima se sugrađani susreću. Ove stranice je za vreme trajanja projekta posetilo oko 20 hiljada zainteresovanih učesnika.

Građani su njaviše bili zainteresovani za zagađenje vazduha, dok je najviše prijava stiglo povodom divljih deponija.

Udruženje Ekomar poziva sve Кragujevčane da se učlane u grupu “Digitalni registar zagađenja grada Кragujevca” kao i da postave fotografije uočenih problema.

Na ovaj način, kako kažu, doprinose povećanju svesti o ekološkim problemima grada Кragujevca, ali i zajedničkom rešavanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: