Tokom vikenda trke zmajevih čamaca na Adi Ciganliji

VIII Internacionalni dragon boat festival i četvrti Euro kup će se održati 24. i 25. septembra 2022. godine kod sudijskog tornja na Adi Ciganliji.

Izvor: B92.net

Četvrtak, 22.09.2022.

16:30

Tokom vikenda trke zmajevih čamaca na Adi Ciganliji
Ilustracija: oceanfishing/Shutterstock

Svečano otvaranje festivala, u okviru kojeg će biti održano i Prvenstvo Srbije u dragon boat-u, biće upriličeno u subotu sa početkom u 11.30 časova, dok je start trka planiran u 12.00 časova, saopšteno je iz Srpskog dragon boat saveza.

Na regatnoj stazi okupiće se više od 300 takmičara iz 9 klubova, a pored domaćih ekipa očekuje se dolazak gostiju iz Irske, Rumunije, Hrvatske i Republike Srpske.

Takmičari će se nadmetati u trkama malih i standardnih "zmajevih čamaca" u muškoj, ženskoj i miks kategoriji. U subotu će biti na programu trke na distanci od 500 metara, dok će se u nedelju takmičari nadmetati u trkama na 200 metara. Posada u malom čamcu broji 10 veslača, u standardnom njih 20, a tu su i neizostavni članovi posade – bubnjar i kormilar koji doprinose atraktivnosti ovog jedinstvenog spektakla na vodi.

Već četvrtu godinu zaredom, u revijalnom delu festivala održaće se i trka "roze dama" na kojoj će veslati žene koje su pobedile rak dojke, šaljući na taj način poruku o značaju prevencije, ranog otkrivanja i borbe protiv karcinoma dojke.

Organizator ove manifestacije je Srpski dragon boat savez, uz podršku Sekretarijata za privredu grada Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: