Beograd - Servisne informacije - B92 Lokal

Zakrčena ova beogradska deonica: Evo kako će se odvijati saobraćaj

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju Bulevara despota Stefana (Stari grad), na delu od Ulice Džordža Vašingtona do Cetinjske, od 23. septembra do 31. oktobra doći će do promena u radu linija javnog prevoza, najavljeno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Ilustracija/Foto: Mirko Kuzmanovic / Shutterstock.com
Ilustracija/Foto: Mirko Kuzmanovic / Shutterstock.com

Radovi podrazumevaju zauzeće predmetne deonice, pri čemu će se vozila javnog prevoza kretati na sledeći način:

vozila sa linija 16, 27E, 35, 58 i 95 i minibus linije E6 će u smeru ka Novom Beogradu i Železniku saobraćati Bulevarom despota Stefana, ulicama Džordža Vašingtona, Francuskom, Trg republike, Makedonskom, Dečanskom i dalje redovnim trasama, dok će u smeru ka Pančevačkom mostu saobraćati ulicama Dečanskom, Braće Jugovića, Francuskom, Džordža Vašingtona, Bulevarom despota Stefana i dalje redovnim trasama.

Vozila sa ovih linija će koristiti stajališta "Dušanova" i "Trg republike" (ispred "Dunav osiguranja") na izmenjenom delu trasa u smeru ka Novom Beogradu i Železniku, dok će u smeru ka Pančevačkom mostu koristiti stajalište "Dušanova" na izmenjenom delu trase.

Vozila sa linija 32E i 43 će saobraćati skraćenim trasama do okretnice "Železnička stanica (Pančevački most)".

Vozila sa noćnih linija 27N i 32N će saobraćati s terminusa "Trg republike" ka Mirijevu i Višnjici ulicama Braće Jugovića, Francuskom, Džordža Vašingtona i dalje redovnim trasama, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnim trasama.

Vozila sa noćne linije 101N će saobraćati s terminusa "Trg republike" u oba smera ulicama Braće Jugovića, Francuskom, Džordža Vašingtona, Bulevarom despota Stefana i dalje redovnom trasom.

Izmenjen režim rada trolejbuskih linija

Tokom izvođenja radova na pregledu i popravci trolejbuske kontaktne mreže u Paunovoj ulici, na delu između Crnotravske ulice i okretnice "Banjica 2", od subote 23. septembra od 1 sat do 1. oktobra, do 3.30 časova, doći će do promena u radu trolejbuskih linija 40 i 41.

U Paunovoj ulici doći će do isključenja struje u trolejbuskoj kontaktnoj mreži, te će vozila na linijama 40 i 41 saobraćati skraćenim trasama do stare okretnice "Banjica" i nosiće oznake 40L i 41L. Biće uspostavljena privremena autobuska linija 41A koja će saobraćati na trasi stara okretnica "Banjica" – "Banjica 2".

Prilikom izvođenja radova biće obustavljen trolejbuski saobraćaj, dok će autobuski saobraćaj funkcionisati preostalom širinom kolovoza, regulisano privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.