Beograd - Servisne informacije - B92 Lokal

Nastavlja se akcija suzbijanja komaraca u Beogradu

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" danas i sutra nastavljaju sa akcijama suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji Beograda.

Izvor: Tanjug Beograd
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/TANGOART
Ilustracija: Shutterstock/TANGOART

Tokom današnjeg dana u periodu od 20 sati do ponoći suzbijanje odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje vršiće se na lokalitetima Vinča uz Dunav, Ritopek, Grocka uz Dunav, Brestovik, Vinča, Zvezdarska šuma, Banjička šuma, Banjički potok, Novo groblje, Centralno groblje, 13. maj, SAJ, Čubura – Neimar, Crveni krst, Vračar, Šumice, Lekino brdo, potez od Tabanovačke do Vitanovačke ulice, Vitanovačka ulica, Medaković.

Takođe, suzbijanje komaraca danas će se obaviti i na kružnom putu Voždovac, u naselju Braće Jerković, ulicama Braće Srnić, Indire Gandi, Sinjska, naseljima Banjica, Stepa Stepanović, Kumodraž selo, Profesorska kolonija, kao i u Surčinu, Mirijevu, Cvetanovoj ćupriji i Botaničkoj bašti.

Sutra od 20 sati do ponoći akcija suzbijanja uređajima sa zemlje obaviće se na lokalitetima Miljakovačka šuma, Miljakovački izvori, Sunčani breg, Sportski centar "Jajinci", Rakovica selo, Jajinci, Kanarevo brdo, Miljakovac, Resnik, Kijevo i Petlovo brdo.

Preparat koji se koristi za termalno zamagljivanje registrovan je u Ministarstve za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda, što znači da građani nisu u opasnosti.

Na sugrađane se apeluje da ekipama koje izvode akciju suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele.

Sugrađani svakog radnog dana od sedam do 15 sati mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj telefona 0800–000807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.