Stojčić se oglasio o Velikom ratnom ostrvu: "Neće biti nikakve urbanizacije" VIDEO

Beogradu je potreban novi izvor kako bi se kvalitetno i stabilno snabdevao vodom i zbog toga će se izvorište pijaće vode tražiti na Velikom ratnom ostrvu. Da li će to otvoriti prostor za dalju urbanizaciju ovog parka prirode?

Izvor: B92

Četvrtak, 14.01.2021.

15:28

Stojčić se oglasio o Velikom ratnom ostrvu:
Foto: Printskrin/TV Prva

Gradski urbanista Marko Stojčić kaže da Veliko ratno ostrvo ostaje prirodni rezervat, kao što je to uvek i bilo.

Stojčić je naglasio da je stav Beograda vrlo jasan - da nema nikakve urbanizacije i da ne postoje nikakve okolnosti pod kojima bi se tamo gradilo.

Ideja grada je da proširi užu zonu vodoizvorišta, odnosno da proširi pozicije sa kojih bi se Beograd snabdevao kvalitetnom pijaćom vodom.

"Tako smo došli do ideje da Veliko ratno ostrvo može da bude jedna takva teritoriija, s obzirom da nije urbanizovana i da neće biti urbanizovana", naveo je Stojčić.

Prema njegovim rečima, pokrenuta je studija kojom će se pokazati mogućnost izgradnje ekoloških reni bunara koji bi eventualno bili postavljeni uz obale ratnog ostrva.

On je naglasio da neće biti nikakvog betoniranja, nikakve urbanizacije, niti bilo kakvog vida izgradnje.

Stojčić je naveo da se trenutno čeka elaborat kako bi videli da li je ta ideja izvodljiva, a u drugoj fazi će se videti kako će izgledati izgledati ti bunari.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: