Beograd - Ekonomija - B92 Lokal

Beograd dobija novi hotel i poslovnu kulu: Početak gradnje - do kraja godine

Nakon početka rekonstrukcije Sava centra, kompanija Delta Real Estate spremna je za novi investicioni ciklus.

Izvor: eKapija Beograd
Podeli
Ilustracija: Depositphotos, lagereek
Ilustracija: Depositphotos, lagereek

Taj ciklus će u Beograd dovesti još jedan hotel iz InterContinental grupe, kažu za Ekapiju iz kompanije. Početak radova očekuje se krajem godine. Hotel će se nalaziti na atraktivnoj novobeogradskoj lokaciji u Bloku 20, u Ulici Milentija Popovića.

Počela rekonstrukcija Sava centra; prikazano kako će izgledati FOTO

"Planirani projekat novog hotela InterContinental Beograd kompletiraće smeštajnu ponudu Beograda sa pet zvezdica i 220 ekskluzivnih soba. Na ovoj parceli biće izgrađen i poslovni prostor sa podzemnim garažama, a ceo kompleks stvoriće modernu i zelenu oazu na pešačkoj udaljenosti od najvećeg kongresnog centra. Spreman je fascinantan projekat, za koji će biti potrebno izdvojiti značajna sredstva", navode iz kompanije Delta Real Estate i dodaju da su bliže nego ikada do ostvarenja jednog od svojih ciljeva - da hotel InterContinental vrate u Beograd, a početak radova očekuje se krajem godine.

Podsećanja radi, krajem 2020. godine Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave grada Beograda je na javni uvid stavio nacrt plana detaljne regulacije Bloka 20, kojim je predviđena gradnja kompleksa - poslovne kule i hotela.

Tada su iz kompanije rekli da se za početak gradnje čekaju građevinske dozvole, a da u gradnju kompleksa planiraju da ulože 130 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.