Beograd - Ekonomija - B92 Lokal

Beograd dobija kreativno-inovativni centar: Ovako će izgledati Ložionica VIDEO

Građevinska dozvola za realizaciju projekta dobijena je pre nekoliko dana, a kompletna izgradnja trebalo bi da bude privedena kraju na proleće 2025. godine.

Izvor: Novosti, B92.net Beograd
Podeli
Foto: printscreen Vlada Republike Srbije
Foto: printscreen Vlada Republike Srbije

Na mestu bivše okretnice za parne lokomotive ispod Mostarske petlje, u prisustvu premijerke Ane Brnabić, obeležen je početak radova na rekonstrukciji nekadašnje zgrade Ložionice, koja će postati kreativno-inovativni multifunkcionalni centar.

Ideja je da "Ložionica" bude mesto stvaranja i susreta talenata i da autentičnošću i kreativnom energijom postane središte novih tendencija u svim vidovima stvaralaštva i ekonomije zasnovane na znanju, kao i da postane obeležje Beograda – destinacija koja podjednako privlači Beograđane i turiste, strane i lokalne.

Kompleks čine sama Ložionica, nova poslovna zgrada, stari vodotoranj uz most Gazela, veliki park i prostor za razne aktivnosti na otvorenom i podzemna garaža.

Originalna zgrada Ložionice u celini će biti očuvana, a na 4.800 kvadrata imaće prizemlje i galeriju, izuzetnu salu za događaje, Black Box, koji će moći da se koristi za razne vidove događaja i okupljanja.

Ložionica će imati brojne prostore za različite aktivnosti kreativaca - radionice, učionice, sale za sastanke, prezentacije i probe, izložbene prostore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.