Društvo 1

20.03.2024.

11:47

Na 70 lokacija u centru Beograda: Raspisan konkurs za ulične svirače VIDEO

Grad Beograd raspisao je javni poziv za davanje odobrenja uličnim sviračima za izvođenje programa na javnim površinama.

Izvor: B92.net/TV Prva

Na 70 lokacija u centru Beograda: Raspisan konkurs za ulične svirače VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Konkurs će trajati do 10. aprila.

Ulični umetnici su sastavni deo slike svakog urbanog grada. Grad Beograd, pre svega Sekretarijat za poslove odbrane, vaninstitucionalne i koordinaciju, kao i Sekretarijat za kulturu, pozivaju sve ulične umetnike, artiste i zabavljače da se jave na konkurs koji je otvoren do 10. aprila, kako bi mogli tokom Dana porodice i Dana Beograda praktično da prikažu ono sa čim žele da se predstave na ulicama glavnog grada i da se tada uradi njihovo ocenjivanje", rekao je Darko Glavaš, sektretar za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju.

Izuzetno je važno ocenjivanje, zato što od ocene koju osvoje umetnici tokom izvođenja svog programa zavisi i lokacija koju će imati na teritoriji grada Beograda.

"Trenutno imamo negde oko 70 lokacija na teritoriji grada Beograda, za koje se praktično javlja 200 uličnih umetnika, zabavljača, slikara, artista. Iskoristite svoju priliku zato što svaki grad ima vrlo interesantnu uličnu scenu. Grad Beograd je poznat po svojoj uličnoj sceni, ali  moramo to na adekvatan način pre svega predstaviti našim sugrađanima, predstaviti gostima glavnog grada, ali i ono što je najvažnije, moramo adekvatno rangirati sve umetnike koji žele da nastupaju na našim ulicama kako bismo imali jednu lepu, raznovrsnu, ali pre svega kvalitetnu scenu koju ćemo ponuditi svima koji idu gradskim ulicama", rekao je Glavaš.

Kako navodi Glavaš, tokom ocenjivanja biće nekoliko žirija.

"Imamo stručni žiri koji daje naš Sekretarijat za kulturu, imamo žiri koji daje Komunalna milicija i inspektori koji će ocenjivati kako su se ti umetnici do sada ponašali na ulici, imamo medijski žiri i, ono što je najvažnije, to je naša publika, koja će takođe imati mogućnost da oceni nastup uličnih umetnika i zabavljača, zato što će biti postavljeno nekoliko scena kada bude javni čas, to jest ocenjivanje, gde će se moći prići i na neki način praktično pomoći da adekvatno rangiramo i da rasporedimo sve umetnike na našim ulicama", naveo je.

Lokacije će biti na centralnim gradskim trgovima, to jeste Skadarska ulica, Beogradska tvrđava, kao i Savski i Dunavski kej.

"Umetnik se javlja na sajtu grada i u skladu sa formom popunjava gde želi da nastupi i kako, a onda u skladu sa postignutim rezultatom, to jest ocenom, ide i raspoređivanje samog umetnika na našim ulicama", zaključio je Glavaš.

Opširnije pogledajte u video-prilogu Televizije Prva:

Izvor: Prva tv

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Poznata ulica dobija novi naziv

Ako niški odbornici na sednici Skupštine u utorak, 21. maja usvoje predlog, Jadranska ulica kod Tvrđave u Nišu poneće naziv ulica Heroja sa Paštrika.

8:16

19.5.2024.

1 d

Podeli: