Završena rekonstrukcija Sremske ulice VIDEO

Rekonstrukcija Sremske ulice sa ciljem proširenja pešačke zone u najužem centru grada je završena, obnovljen je prilaz podzemnom pešačkom prolazu, a trenutno se uređuju pešački prilazi kod Palate Albanije i Robne kuće "Beograd" na Terazijama.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 30.01.2023.

10:53

Završena rekonstrukcija Sremske ulice VIDEO
Foto Tanjug/Printscreen

"Kraj između ulice Maršala Birjuzova i Knez Mihailove ulice, taj deo Sremske ulice je sada potpuno pretvoren u pešačku zonu i kompletna rekonstrukcija je završena", rekao je za Tanjug predsednik opštine Stari grad Radoslav Marijanović.

"Završen je i prilaz podzemnom prolazu u Sremskoj i trenutno se završava i podzemni prilaz kod Palate Albanije. Istovremeno se radi i prilaz podzemnom prolazu kod Robne kuće Beograd na Terazijama i uskoro počinje da se radi i prilaz kod hotela Moskva", rekao je Marjanović.

On je dodao da će se krenuti sa kompletnom rekonstrukcijom samih podzemnih prolaza onda kada se budu završili svi prilazi njima.

“Dok su trajale rekonstrukcije građani nisu mogli da prolaze, nisu mogli da koriste delove podzemnih prolaza, a sada u ovoj sledećoj fazi, kada se završe svi prilazi, postave novi liftovi, onda će se praviti koridori i u narednim mesecima imaćemo kompletno završene podzemne prolaze koje smo započeli”, rekao je Marjanović.

On je naglasio da je Sremskoj ulici kompletno zamenjena konstrukcija koja se nalazila oko samog prilaza, takođe stavljen je potpuno novi lift, a zamenjene su podne i zidne ploče.

Stavljena je potpuno nova rasveta, dodaje, a postavljen je video nadzor koji već daje rezultate na prvom urađenom prilazu podzemnim prolazima, jer više nema grafita i nalepnica.

“Kada se završi kompletna rekonstrukcija imaćemo čiste i bezbedne podzemne prolaze i oni više neće biti ruglo u centru grada kao što je to bilo u prošlosti”, rekao je Marjanović.

Što se tiče radova na pešačkom prilazu kod Palate Albanije, Marjanović je rekao da su u završnoj fazi te da su preostali finalni radovi na konstrukciji oko tog prilaza.

"U narednih petnaest dana i ovi radovi će biti kompletno završeni, a zatim i kod podzemnog prolaza na Terazijama”, rekao je Marjanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: