Petak, 02.02.2024.

08:09

Ruši se poznati splav na Savskom keju: Okupili se građani, izbačen inventar, bager još uvek čeka VIDEO

Pripreme za uklanjanje poznatog splava "Gusar" na Novom Beogradu počelo je jutros.

Izvor: Blic, B92.net

Ruši se poznati splav na Savskom keju: Okupili se građani, izbačen inventar, bager još uvek čeka VIDEO
Ilustracija/Foto: N-sky/Shutterstock

Kako se može videti na Instagram stranici serbialive_beograd objavljen je video na kome se nalazi veliki broj policijskih vozila na Savskom keju, kao i radnici komunalnih službi, takozvani Beli, koji iznose stvari.

Radnici splava "Gusar" tokom prepodneva izneli su sav inventar iz prostorija ovog objekta, što je bila priprema za njegovo uklanjanje.

Veliki broj pripadnika komunalne policije, takozvani Beli, od rano jutros je na licu mesta. Tu je bio spreman i bager koji je trebalo da započne uklanjanje ovog splava na Savskom keju, međutim okupila se i grupa građana, te sam proces rušenja, do ovog trenutka, nije počelo.

Radnici su izneli stvare iz objekta i premestili ih na sam kej. Splav je skoro ispražnjen. Takođe, oko splava su se okupili i građani koji sede za iznetim stolovima. "Mesto je po mnogo čemu legendarno i kod brojnog naroda omiljeno. Deca ga Vole. Obožavaju. Slave svoje rođendane uz neopisivo povoljne uslove, što znači mnogim roditeljima - znači porodicama. 40 godina je Gusar pod istim imenom na istom Mestu. Muzika je jedna od stvari koja ga Izdvaja, mnogi ga zbog toga zovu - Kulturni Centar", navodi se u objavi.
Podsetimo, na Savskom keju 11. oktobra zvanično je počelo uklanjanje splavova koji nisu dobili novu lokaciju na javnoj licitaciji. Uklanjanje splavova je nastavljeno i sutradan, a tim povodom tada se na šetalištu obratio Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda, koji je ponovio da će se boriti i da neće odustati od toga da se uradi ovo šetalište i pored svih opstrukcija koje postoje.

"Proces uklanjanja splavova i sređivanja šetališta smo započeli krajem prošle godine, raspisivanjem licitacije za sve lokacije. Nakon toga donošenjem nekoliko rešenja, obaveštavanjem svih vlasnika da uklone splavove da ih ne bi mi uklanjali, jer u tom slučaju snose troškove uklanjanja", podsetio je tada Šapić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Neočekivano otkriće u Beogradu

Na prostoru rudarskog basena "Kolubara" u lazarevačkom naselju Baroševac ekipe Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda započele su zaštitna arheološka iskopavanja.

16:21

8.6.2024.

10 h

Podeli: