Četvrtak, 15.02.2024.

16:03

Propalo još jedno uklanjanje "Gusara" na Savskom keju

Nadležni su ponovo pokušali da uklone ugostiteljski objekat "Gusar" na novobeogradskom Savskom keju.

Izvor: Novosti/A.Z.K.

Propalo još jedno uklanjanje
Ilustracija/Foto: DedMityay/Shutterstock

Mnogobrojni pripadnici policije i bager stigli su na obalu reke u 4.00 ujutru. Međutim, vlasnik objekta i građani već su bili ispred kafića pa su se i nadležni odmah povukli, tako da objekat ni ovog puta nije uklonjen, prenose Novosti.

Građani su juče preduhitrili nadležne pa su počeli da se okupljaju oko sojenice između 3.00 i 4.00. Ponovo je bager nekoliko puta kretao ka objektu, ali su ga okupljeni osujetili.

U odgovoru koji je Sekretarijat za inspekciju, nadzor i komunikaciju dostavio nakon prethodnog pokušaja uklanjanja objekta rekli su da je rušenje obustavljeno jer su ljudi ostali u lokalu pa su tako sebe doveli u opasnost.

"Objekat se sastoji iz dva dela. Prvi deo je na konstrukciji od građevinskih cevi u vodi i prednjim delom naslonjen je na obalu. Drugi deo objekta je ponton koji je prikačen na obalu krutom vezom na dva mesta i sajlama. Rešenjem o uklaljanju obuhvaćen je celokupni objekat, a ponton je uklonjen u prethodnom periodu", rekli su u Sekretarijatu.

Početkom meseca pokušaji da se ukloni ovaj objekat trajali su od 7 do 14 časova, ali ovog puta nadležni su se povukli posle par sati. Vlasnik objekta ponovo je rekao da nadležni nisu doneli nalog.

"Trebalo bi da dobijemo nalog za uklanjanje od Gradske inspekcije i firme koja se bavi uklanjanjem splavova. Oni uklanjaju plovila, ali "Gusar" to nije. Nadeležnima smo postavili pitanja, koja su nam rekli pravnici da ih pitamo, ali nam niko nije pokazao nikakav papir", izjavio je vlasnik objekta.

Prethodni pokušaj uklanjanja ugostiteljskog objekta dogodio se početkom meseca. Tada su mnogobrojni pripadnici komunalne milicije, "beli", stigli na savsku obalu oko 7.00, za razliku od jučerašnje situacije kad je ovde bila policija, a ne komunalci. Radnici su iz ugostiteljskog objekta izneli inventar, ali posle višečasovnih pregovora i natezanja posao je bio odložen. I tada je vlasnik ugostiteljskog objekta tvrdio da nadležni nisu imali neophodne dozvole za uklanjanje. Kako je tada objasnio, bager po tenderu nije smeo da se koristi za uklanjanje objekata na Savskom keju, jer ova mašina nije predviđena dokumentacijom.

"Firma kojoj bager pripada dobila je tendere za uklanjanje plovila sa Savskog keja, ali ne i za rušenje montažnih objekata i sojenica. Tender je imao veze sa plovilima, ali ovo nije splav. Mi se zakonu ne protivimo, ali nadležni nisu imali neophodan nalog", rekao je vlasnik objekta početkom meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: