Četvrtak, 29.02.2024.

13:13

Šapić obišao radove na Trgu Nikole Pašića: Ukupna vrednost 584 miliona dinara FOTO/VIDEO

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas radove na rekonstrukciji Trga Nikole Pašića koja je zvanično počela 26. februara.

Izvor: Tanjug, B92.net, TV Prva

Šapić obišao radove na Trgu Nikole Pašića: Ukupna vrednost 584 miliona dinara FOTO/VIDEO
Foto: M.A./ATAImages

Radovi će trajati sedam meseci, a prema njegovim rečima, ukupna vrednost radova je 584 miliona dinara.

Šapić je podsetio da su pre dva i po meseca najavili radove na rekonstrukciji Trga Nikole Pašića i najavio da će radovi trajati sedam meseci te bi, ako ne bude nekih većih problema, trebalo da budu gotovi na jesen.

"Vrednost radova je 584 miliona dinara. Ovaj trg je poslednji put rađen i rekonstruisan 1984. godine. Što se tiče fontane, fontana će biti onakva kakva je bila izvorno kada se prvi put radio Trg Nikole Pašića po rešenju tada arhitekte Hranislava Stojanovića i izgledaće kako je izgledala od 1953. godine do 1984. kada je rekonstruisana", rekao je Šapić.
Foto: Beoinfo
Kada je reč o Bezistanu u Beogradu, Šapić je rekao da je pre dve godine prešao u javnu namenu, a da je pre toga njegova namena bila komercijalna.

"U ovom momentu postoji imovinski problem, jer jedna trećina po obodima je privatna svojina i ne može da se uđe u bilo koju vrstu rekonstrukcije tog prostora dok se imovina ne reši", rekao je on.
Foto: Beoinfo
Dodao je da ne zna zašto to nije urađeno ranije, ali da žele da sve prostore u centru grada, naročito one gde prolazi veliki broj ljudi, urade u skladu sa normama i standardima kakve zaslužuje Beograd.

"Za nekih mesec dana kreće izgradnja garaže u Vlajkovićevoj ulici, puno vremena je prošlo zbog arheologije, ali se nadamo da će sve to krenuti negde oko 20. marta", rekao je Šapić i podsetio da je završeno i proširenje u Bulevaru Zorana Đinđića.
Foto: Beoinfo
Istakao je i da konačno može da se počne sa radovima na podvožnjaku u Bulevaru umetnosti.

Obilasku je prisustvovao i glavni urbanista Marko Stojčić.

Pročitajte još:

Za 210 dana u novom sjaju FOTO

Ruši se fontana na Trgu Nikole Pašića

Poznato kada se nastavlja izgradnja garaže u Vlajkovićevoj ulici

Opširnije pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: