"Odlučeno je da se ta zgrada ne gradi"

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić razgovarao je danas u Starom dvoru sa predstavnicima naselja Stjepan Filipović, koje se nalazi iznad Prokopa, o načinima da se poboljša život stanovnika ovog naselja. U razgovorima sa građanima učestvovali su i gradski urbanista Marko Stojčić i predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović.

Izvor: B92

Petak, 04.02.2022.

12:12

Foto: Beoinfo

Vesić je podsetio da su problemi ovog naselja izašli u javnost zbog priča da će se graditi zgrada pored stanične zgrade na Prokopu.

"U dogovoru koji su ostvarili sa Gradom Beogradom, a čemu je prisustvovala i premijerka Ana Brnabić, odlučeno je da se ta zgrada ne gradi. U međuvremenu smo napravili i konkretne dogovore o tome šta može da se uradi za njihovo naselje, od obnovljenih igrališta i rekonstrukcije stepeništa pa sve do toga da dobiju jedan prazan prostor koji tamo postoji, a koji je u vlasništvu 'Železnica Srbije' i da on bude iskorišćen kao prostor za umetnike, čime će ovo naselje imati bolje sadržaje i komfor življenja. To je način na koji mi rešavamo probleme sa ljudima i mislim da je veoma važno da građani učestvuju i daju svoje predloge. Sugrađani iz ovog naselja su bili konstruktivni i usmereni ka tome da uradimo nešto korisno za ovo naselje i taj deo Savskog venca. Mislim da smo i ovog puta pokazali da, kada radimo zajedno, možemo da postignemo da svaki deo Beograda postane bolje mesto za život", kazao je Vesić, preneo je Beoinfo.

Predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović je zahvalio zameniku gradonačelnika na organizaciji zajedničkog sastanka i podsetio da je Opština Savski venac proteklih godina dosta ulagala u naselje Stjepan Filipović.

"Građani su dobili novi sportski teren, novo dečje igralište, rekonstruisali smo međublokovsku saobraćajnicu, ocrtali parking mesta i uredili teren za balote. Očekujem da i današnji dogovor bude realizovan i da nastavimo da i dalje dobro sarađujemo", istakao je Vidović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: