Četvrtak, 29.02.2024.

15:52

Još jedan uspešan projekat u Beogradu: Pri kraju radovi na produžetku Bulevara Zorana Đinđića

Radovi na izgradnji novog kružnog toka, koji će spojiti ulicu Vladimira Popovića i Bulevar Zorana Đinđića su završeni, a na produžetku saobraćajnice nazvane po bivšem premijeru, ostalo je da se na nekim delovima odradi završni asfalt.

Izvor: Novosti/Š.Marović

Još jedan uspešan projekat u Beogradu: Pri kraju radovi na produžetku Bulevara Zorana Đinđića
Ajdin Kamber/Shutterstock

Tako bi ulica dužine 500 metara konačno trebalo da bude završena, što će dodatno rasteretiti ovaj deo Novog Beograda, pišu Novosti.

Uređenje ovog posla počelo je u maju prošle godine, kada je počelo skidanje dotadašnjeg parkinga. Tada je popularni "sadiša" izvadio brojne sadnice koje su se tu nalazile, kako bi bile sačuvane i posađene na nekoj drugoj lokaciji u gradu. Potom je krenulo trasiranje ulice, koja prolazi pored hotela "Kraun plaza" i koja će imati tri trake po smeru.

Radovi su stigli do same završnice, pošto je kružni tok asfaltiran i obeležen, a ostalo je još da se zasadi zelenilo. Ulica je takođe urađena, trotoari su asfaltirani, a biće postavljena i autobuska stajališta. Tu je i nova rasveta, koja je urađena po svim standardima.

Rok za završetak posla bio je šest meseci, a je on produžen jer se naišlo na probleme sa toplovodom, koji je morao da bude izmešten. U prethodnom periodu uporedo se radilo i proširenje starog dela bulevara Zorana Đinđića za po jednu traku, kao i nova parking mesta, sve do ulice Omladinskih brigada. I taj posao je rađen bez prestanka, sa ciljem da se rasterete parkirališta u okolnim blokovima.

Produžetak Bulevara deo je velikog putnog čvorišta nazvanog "mali metro", koji će se u narednom periodu graditi oko Novog savskog mosta i Ušća. U nastavku će biti izgrađeni velika saobraćajnica i kružni tok, koji u budućnosti treba da spoje Ulicu Vladimira Popovića sa Bulevarom Nikole Tesle. Time će se znatno rasteretiti taj deo grada i na još jednom mestu biće spojeni Novi Beograd i Zemun.

Sredinom prošle godine započeto je i projektovanje privremene saobraćajnice čijim završetkom će vozači moći da pređu u stari deo grada tako što će produžiti pravo Bulevarom Zorana Đinđića, skrenuti levo u Vladimira Popovića i tako brže stići do Bulevara Mihajla Pupina i Železničkog mosta.

Kako su ranije najavili gradski čelnici, svuda gde to bude bilo moguće radiće se dodatne trake, posebno na Novom Beogradu. U prethodnom periodu nekoliko ulica dobilo je proširenje, a najviše se radilo u Višnjičkoj ulici, gde se saobraćaj dodatno rasteretio, a vozila GSP dobila svoju traku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: