Beograđani u šoku: Svi osudili ovu inicijativu stanara blokova FOTO

Nije tajna da se na sastancima skupštine stanara neretko dešavaju situacije za nevericu, ali jedna inicijativa koja je javno objavljena na društvenim mrežama izazvala je bes Beograđana, ali i svih drugih koji su je pročitali.

Izvor: B92

Sreda, 28.02.2024.

18:25

Beograđani u šoku: Svi osudili ovu inicijativu stanara blokova FOTO
Ilustracija/Foto: Srdjan Randjelovic/Shutterstock

Ista inicijativa postavljena je na glasanje, ali nije poznato šta su stanari odlučili.

Kako se može pročitati u obaveštenju koje je završilo na platformi X, pred stanarima Gandijeve 44 u Beogradu se pojavila inicijativa da se ukloni rampa za osobe sa invaliditetom ispred visokog prizemlja, predložena od strane nekolicine prisutnih na sednici stambene zajednice.

"Sram vas bilo komšije! Hoće da uklone rampu za invalide jer se trenutno ne koristi i kao naružuje izgled", napisao je besno korisnik mreže X koji je objavio sporno obaveštenje.

Prema onome što dalje piše, stanari se pozivaju da učestvuju u anketi povodom ove odluke do 4. marta, a pored toga upitani su i za mišljenje o vraćanju boje lifta u pređašnju.

Kako je navedeno u obrazloženju, rampa za osobe sa invaliditetom se ne koristi, a po mišljenju predlagača, ona narušava izgled zgrade.

Ova inicijativa izazvala je bes na pomenutoj mreži, a korisnici nisu štedeli predlagače u svojim reakcijama.

Jedan od njih primetio je i da tu istu rampu koriste i roditelji sa kolicima, biciklisti i mnogi drugi, te da je zbog toga besmisleno reći da se ne koristi čak i ako u zgradi nema osoba sa invaliditetom.

Drugi su pak razmišljali zašto bi tako nešto palo na pamet bilo kome.

"Kad sklone rampu automatski dobijaju još jedno ili dva parking mesta, iako to baš tako ne izgleda", napisao je jedan od njih.

"Nije čak ni to u pitanju, nema nikakve koristi ako se ukloni. Izgleda da su samo zli ili glupi", nadovezao se autor objave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: