Svet

Petak, 22.07.2022.

14:29

"Objaviću svetu dobre vesti"

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će svetu objaviti dobre vesti o izvozu žitarica nakon što delegacije Ukrajine i Rusije potpišu sporazum.

Izvor: Tanjug

Foto: Shutterstock/Mr. Claret Red

Ceremonija potpisivanja biće održana u 16.30 po lokalnom vremenu u kancelariji turskog predsednika u palati Dolmabahče u Istanbulu, prenosi Rojters, a taj događaj je podigao očekivanja da će se ublažiti globalna prehrambena kriza uzrokovana sukobom između dva najveća svetska izvoznika hrane, Rusije i Ukrajine, navodi Rojters.

"Uskoro će sporazum biti potpisan i time će se prevazići problemi u vezi sa žitom. Tada ćemo svetu objaviti dobre vesti“, izjavio je Erdogan u Istanbulu, prenosi Rojters.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, njegov turski kolega Hulusi Akar i ukrajinski ministar infrastrukture Oleksandar Kubrakov trebalo bi da danas u Istanbulu potpišu sporazum o uspostavljanju koridora za izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine preko Crnog mora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Evropa gubi bitku"

Prošle nedelje čuli smo velike vesti iz Evropske centralne banke (ECB) koja je odlučila da smanji kamatne stope iako inflacija nije pala na dva posto.

8:26

17.6.2024.

1 d

Podeli: