Srbija

Sreda, 15.12.2021.

19:45

Češki ambasador u poseti fabrici Knjaz Miloš u Aranđelovcu

Ambasador Republike Češke u Srbiji Tomaš Kuhta, sa svojim saradnikom, agroekonomskim diplomatom Vladimirom Vanjom, posetio je fabriku Knjaz Miloš u Aranđelovcu.

Izvor: B92.net

Češki ambasador u poseti fabrici Knjaz Miloš u Aranđelovcu
Nj. E. Tomaš Kuhta u poseti Knjaz Milošu; Foto: Promo

Nakon nekoliko zajedničkih humanitarnih i poslovnih inicijativa koje su češka ambasada i Knjaz Miloš sproveli tokom pandemije, cilj posete bio je da se razmotre perspektive još intenzivnije i kreativnije saradnje u budućnosti, kroz razmenu ideja u oblastima cirkularne ekonomije i kulture.

Češku delegaciju dočekali su generalni direktor kompanije Knjaz Miloš, Miloš Stojisavljević, direktor fabrike Goran Savović i direktor lanca snabdevanje Dejan Đorđević. Tokom posete, ambasador i ataše za poljoprivredu, imali su priliku da se upoznaju sa organizacijom fabrike i obiđu pogon u kome nastaju Knjaz Miloš, Aqua Viva, Guarana, Tube i drugi proizvodiove kompanije, sa tradicijom kvaliteta dugom više od dva veka.

Ambasador Kuhta pohvalio je strateški pristup poslovanju zahvaljujući kojem Knjaz Miloš iz godine u godinu raste, pozicionirajući se kao sve atraktivnije mesto za razvoj i rad, perspektivnih mladih profesionalaca i izvrsnog senior menadžmenta.

Generalni direktor Knjaz Miloša, Miloš Stojisavljević, zahvalio se ambasadoru Kuhti za ključnu podrškuu održavanju kontinuiteta važnih relacija sa Republikom Češkom tokom pandemije.

Kako se podseća u saopštenju, Knjaz Miloš akvizicijom 2018. godine postao je deo sistema češke kompanije Mattoni 1873, najvećeg distributera bezalkoholnih pića u Centralnoj Evropi, i multinacionalne kompanije PepsiCo, otvorivši nove mogućnosti za rast i razvoj kompanije, kupaca i zaposlenih.

Nakon posete fabrici, upriličen je i susret sa predsednikom Opštine Aranđelovac Bojanom Radovićem, gde su se ambasador i ataše za poljoprivredu uputili u planove i ključne buduće projekte te opštine. Razmenile su se i ideje o mogućnostima saradnje tri partnera uovoj lokalnoj zajednici, koja se ubrzano razvija zahvaljujući velikom broju malih i velikih preduzetnika i turizmu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

20 h

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

4 h

Podeli: