Biz - B92.net

Zaharova: Nije kriva Rusija, već sankcije

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova je rekla da cene hrane rastu zbog zapadnih sankcija protiv Rusije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Epa-EFE/ MAXIM SHIPENKOV
Foto: Epa-EFE/ MAXIM SHIPENKOV

Zaharova je to izjavila komentarišući izjavu ministarke inostranih poslova Nemačke Analene Berbok da je Rusija kriva za sve veću glad na planeti.

"Cene rastu zbog sankcija koje je kolektivni Zapad uveo protiv Rusije pod pritiskom SAD. To je tako ako govorimo o direktnom uzroku. Nerazumevanje ovoga je znak ili gluposti ili namernog obmanjivanja javnosti", napisala je Zaharova na Telegramu, preneo je Sputnjik.

Ona je navela i da, ako se uzmu u obzir prvobitni uzroci u širem kontekstu, onda je i raspad državnosti Ukrajine delo kolektivnog Zapada.

"U raspad Ukrajine su uključeni, između ostalog i prethodnici gospođe Berbok, koji se nisu samo mešali u situaciju u toj zemlji, već su modelirali unutrašnju i spoljnu politiku Ukrajine", istakla je Zaharova.

Ranije je ministarka inostranih poslova Nemačke izjavila da zbog situacije u Ukrajini može nastupiti globalna glad na planeti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.