Ukrajina potpisala: Obnovljeno

Ministar energetike Ukrajine German Galuščenko potpisao je dokument kojim se omogućava početak obnavljanja izvoza električne energije onda kada postoji višak.

Svet

Izvor: B92

Subota, 08.04.2023.

09:30

Ukrajina potpisala: Obnovljeno
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Galuščenko je naveo da ukrajinski energetski sistem radi skoro dva meseca bez ograničenja i da je to postignuto zahvaljujući radu energetskih inženjera i međunarodnih partnera, koji su pomogli da sistem bdue obnovljen, prenosi Interfaks Ukrajina.

"Najteža zima je prošla. Sledeći korak je otvaranje izvoza električne energije, što će privući dodatna finansijska sredstva za neophodnu obnovu oštećene energetske infrastrukture“, rekao je Galuščenko.

Istovremeno, naglasio je da je zadovoljenje potreba ukrajinskih potrošača prioritet i da izvoz može biti prekinut ako se situacija promeni.

Izvoz električne energije, koji je počeo u junu prošle godine, obustavljen je naredbom Ministarstva energetike Ukrajine od 11. oktobra, nakon početka masovnih raketnih napada ruskih snaga na ukrajinski energetski sistem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: