Svet

Sreda, 06.12.2023.

21:44

Poznati trgovinski lanci povlače proizvod: Greška u proizvodnji – izaziva alergiju

Berlinska kompanija KoRo Handels GmbH pokrenula je opsežno povlačenje čokoladnog proizvoda KoRo Bio NUT BUTTER CUPS salted Pistachio.

Izvor: Fenix magazin

Poznati trgovinski lanci povlače proizvod: Greška u proizvodnji – izaziva alergiju
Foto: shutterstock, Davizro Photography

To su artikli koji su se prodavali širom zemlje u poznatim maloprodajnim lancima kao što su Rossmann, Kaufland, dm i preko Amazon.

Greška u proizvodnji dovela je do toga da je alergenski sastojak ušao u čokolade, što je potencijalno opasno za alergičare.

Sledeći proizvod je opozvan:

Proizvođač: KoRo Handels GmbH

Povučeni proizvod: KoRo Bio NUT BUTTER CUPS salted Pistachio

Veličina pakovanja: 3x13 g

Rok trajanja: 25. decembar 2024

O povlačenju proizvoda obavestio je portal produktwarnung.eu.

Kompanija KoRo, koja je osnovana 2014. godine i specijalizovana prvenstveno za orašaste plodove i sušeno voće, objavila je u saopštenju za javnost da neka pakovanja "Nut Butter Cups Salted Pistachio" mogu greškom da sadrže sortu "Cashev Stravberri".

Ovo može izazvati ozbiljne zdravstvene reakcije kod ljudi sa alergijom na indijski orah, uključujući mogući alergijski šok.

KoRo Handels GmbH naglašava važnost da potrošači koji su kupili proizvod pažljivo provere i ne konzumiraju ga ako postoje znaci neispravne proizvodnje. Bezbednost i zdravlje kupaca je glavni prioritet kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: