Vesti -

Poljoprivrednici zakonom zaštićeni od onih kojima smetaju miris i buka

Francuski parlament usvojio je zakon o zaštiti poljoprivrednika od pritužbi komšija na buku ili neprijatne mirise koji nastaju usled poljoprivrednih aktivnosti.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/kalinovsky
Ilustracija: Depositphotos/kalinovsky

To je učinjeno kako bi se zaustavile ''potencijalne zloupotrebe'' u tužbama bivših stanovnika gradova koji su se preselili na selo.

''Ovaj zakon će stati na kraj nasilnim tužbama protiv poljoprivrednika koji ne rade ništa osim svog posla, to jest da nas hrane. To je zakon zasnovan na zdravom razumu'', saopštio je ministar pravde Francuske Erik Dipon Moreti na svom nalogu na mreži Iks (X).

Za usvajanje nacrta zakona koji je predložila poslanica vladajuće većine Nikol le Pej glasalo je 78 poslanika, a njih 12 bilo je protiv, prenosi Rojters.

Protiv skoro 500 francuskih poljoprivrednika vode se procesi po optužbama za buku i neprijatne mirise koji dolaze sa njihovih farmi.

U Francuskoj je već na snazi Zakon za zaštitu ''čulnog nasleđa francuskog sela'', koji daje određene povlastice poljoprivrednicima, ali novousvojeni zakon ima cilj da pruži veću zaštitu farmerima starosedeocima od novopridošlih stanovnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.