Svet

Subota, 05.11.2022.

08:58

Otpustili polovinu radne snage: "Nema izbora"

Tviter je otpustio 50 odsto zaposlenih, saopštili su iz kompanije navodeći da to neće uticati na kvalitet moderiranja sadržaja na toj društvenoj mreži.

Izvor: Tanjug

Otpustili polovinu radne snage:
Ilustracija: Shutterstock/Nattawut Jaroenchai

Direktor zadužen za bezbednost i integritet na Tviteru Joel Rot saopštio je da je otpušteno 15 odsto zaposlenih u njegovom odeljenju, koje je odgovorno za sprečavanje širenja dezinformacija i štetnog sadržaja, kako bi umirio korisnike i oglašivače nakon preuzimanja kompanije od strane milijardera Elona Maska, prenosi Rojters.

U celoj kompaniji otpušteno je 3.700 zaposlenih ili 50 odsto od ukupnog broja, dodao je on, navodi britanska agencija.

S obzirom da je samo nekoliko dana do američkih međuizbora, Rot je saopštio da borba protiv štetnih dezinformacija ostaje glavni prioritet kompanije.

Nova nevolja za Maska: Radnici nezadovoljni – usledila kolektivna tužba

"Što se tiče smanjenja radne snage na Tviteru, nažalost nema izbora kada kompanija gubi više od četiri miliona dolara dnevno. Svi koji su otpušteni dobili su tri meseca otpremnine, što je 50 odsto više od zakonske obveze"; napisao je u objavi novi vlasnik kompanije Ilon Musk.

On je takođe potvrdio da će "Tviterova snažna posvećenost moderiranju sadržaja ostati apsolutno nepromenjena".

Velike kompanije poput "General Mills" i "General Motors" saopštili su da prestaju sa oglašavanjem na Tviteru, navodi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija i Turska sve bliže dogovoru

Ruska državna kompanija "Rosatom" je napredovala u pokušaju izgradnje druge turske nuklearne elektrane, što je najnoviji znak jačanja energetskih veza Ankare sa Moskvom.

17:48

18.7.2024.

1 d

Podeli: