Obustavljene blokade

Dva ključna sindikata poljoprivrednika u Francuskoj obustavljaju protest.

Svet

Izvor: B92

Petak, 02.02.2024.

08:33

Obustavljene blokade
Foto: shutterstock, Nicolas Economou

Pošto je Vlada Francuske predložila mere za rešavanje problema poljoprivrednika, njihova dva najveća sindikata su u četvrtak saopštila da obustavljaju proteste i blokade puteva, kojima su vršili pritisak za povećanje prihoda i smanjenje administracije koja im ometa rad.

Predsednik Sindikata mladih poljoprivrednika Arno Gajo je, zajedno sa šefom najvećeg francuskog sindikata farmera FNSEA, održao govor u kojem je pozvao članove da obustave blokade koje su, uprkos mnogobrojnim policajcima, zaustavile saobraćaj i na osam auto-puteva na prilazima Parizu, prenosi Beta.

Francuski premijer Gabrijel Atal (Gabriel Attal) predstavio je set mera za rešavanje problema poljoprivrednika koji danima protestuju širom zemlje zbog malih prihoda, strogih propisa i nelojalne konkurencije uvozne hrane.

"U Evropi se postavlja pitanje: Ima li budućnosti za našu poljoprivredu? Naravno, odgovor je: Da!", rekao je premijer.

Govor premijera poljoprivrednici su pratili na telefonima i televizorima koje su postavili na mestima blokade puteva širom Francuske.

Konvoj traktora blokirao je i sedište Evropske unije u Briselu. Poljoprivrednici su zahtevali od lidera koji su se tu sastali na samitu da obezbede veća primanja poljoprivrednicima i povoljnije administrativne uslove rada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: