Svet

Petak, 26.01.2024.

12:46

Luksuzna roba se dobro prodavala

Akcije najvеćeg svеtskog proizvođača luksuznе robе Luj Viton Moеt Hеnеsi (LVMH) su danas porasle za osam odsto.

Izvor: Tanjug

Luksuzna roba se dobro prodavala
Foto: shutterstock, viewimage

Povećanje je usledilo nakon što je kompanija objavila na svom vebsajtu da njen prihod za 2023. godinu iznosi 86,15 milijardi evra, što je iznad očekivanja Volstrita.

LVMH je prema rečima izvršnog direktora kompanije Bernara Arnoa ponovo zabeležio značajan rast prihoda i profita uprkos ekonomskim i geopolitičkim izazovima u prošloj godini.

Dobar rezulat je posledica međugodišnjeg rasta od 14 odsto u sektoru mode i kožne galanterije i porastom za 11 odsto u sektoru parfema i kozmetike, dok je sektor vina i žestokih pića pao za četiri odsto u odnosu na 2022. godinu, prenosi Si-En-Bi-Si (CNBC).

"Ulazimo u 2024. godinu sa samopouzdanjem", naveo je Arno i naglasio partnersvo LVMH sa Olimpijskim i Paraolimpjskim igrama u Parizu koje se održavaju ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Svet

EU dala zeleno svetlo Nemačkoj

Evropska unija je dozvolila Nemačkoj da subvencioniše delove teretne železnice sa 1,7 milijardi evra. Komisija EU odobrila je isplate u utorak u Briselu.

16:21

21.5.2024.

1 d

Podeli: