Bešumno se obrušava na metu: Ruski dron kamikaza u završnoj fazi testiranja VIDEO

Ruska državna kompanija Kalašnjikov otkrila je da će njena bespilotna letelica KYB završiti testiranje ove godine.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.03.2021.

19:04

Default images

KYB je razvio ZALA aero (deo Kalašnjikov grupe). U pitanju je kamikaza dron sa propelerom koji je završio preliminarne testove, a razvija se i verzija za izvoz – KYB-E, piše Difens post.

Bespilotna letelica je predviđena da se provuče neprimećena kroz obranu neprijatelja i obruši na odabranu meta sa tri kilograma eksplozivnog punjenja na sebi.

Bešumno i precizno

Koordinate mete mogu se u sistem unositi manuelno ili dron pronalazi metu na osnovu snimka, objašnjavaju iz kompanije Rostek. Izvršni direktor Rosteka Sergej Šemezov je, govoreći na Međunarodnoj izložbiborbenih sredstava IDEX u Abu Dabiju, rekao da navedeni dron „ima sistem visoke preciznosti, sposoban da pogađa udaljene i skrivene mete“.

Letelica je duga 1,2 metra i maksimalna brzina joj je 130 kilometara na sat, a može ostati u vazduhu do pola sata.

Za ovaj dron predstavnici kompanije tvrde da je „bešuman“ i da se njime lako upravlja, a takođe se navodi da već postoji interesovanje iz inostranstva.

„Postoji interesovanje za ovaj proizvod iz zemalja Bliskog istoka, ali pre nego što se pojavi izvozna verzija KYB-a prerano je da se govori o tome“, saopštio je Kalašnjikov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: