Svet

Nedelja, 20.08.2023.

14:20

Azijski modni brend nadmašio po prodaji Amazon i Volmart

Shein je najčešće preuzimana aplikacija za kupovinu u južnoafričkoj Google Play prodavnici.

Izvor: Capital

Azijski modni brend nadmašio po prodaji Amazon i Volmart
Ilustracija: Depositphotos/AndreyPopov

Ovaj modni brend sa sedištem u Singapur, pokrenut je u zemlji na krajnjem jugu afričkog kontinenta tokom pandemije kovida 19.

Od tada se širi uglavnom po preporuci kupaca, i nudi popuste onima koji prvi put nešto kupe kod njih. To je već izazvalo pometnju da su lokalni trgovci pomalo uplašeni i regulatori istražuju da li je brend iskoristio rupe u porezu na uvoz prilikom slanja paketa kupcima, piše Blumberg.

Tahira Kumalo, 24-godišnja recepcionerka u Johanesburgu, kaže da sada svu svoju odeću kupuje preko interneta i da je Shein brend kojem se stalno vraća, namamljena konkurentnim cenama, modom u trendu i brzinom isporuke.

"Šein nudi zaista dobre popuste i ne čekam dugo da moje pošiljke stignu", rekla je ona i dodala da se od pandemije tehnologija poboljšala i da može udobno da kupuje iz svog doma, prenosi Capital.

Shein, osnovan u Kini, stiče uporište na tržištu e-trgovine u nastajanju u najindustrijalizovanijoj zemlji u Africi i približava se američkim gigantima Walmartu i Amazonu koji žele da učine isto.

Ulaz globalnih trgovaca na malo u Južnu Afriku dolazi u trenutku kada antimonopolski regulator u zemlji ispituje kako se formulišu cene e-trgovine i dok se zemlja bori sa nepravilnim snabdevanjem električnom energijom što ozbiljno ometa ekonomski rast.

"Dok privreda Južne Afrike trenutno posustaje, dolazak velikih igrača pokazuje potencijal koji se nalazi na ovom tržištu", rekao je Alek Abraham, analitičar u Sasfin Securitiesu u Johanesburgu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija se okrenula Kini, ali uzalud

Ruski Gasprom mogao bi da se suoči s dugim periodom lošeg poslovanja, dok pokušava domaćim tržištem i izvozom u Kinu da popuni prazninu nastalu evropskim bojkotom.

20:22

13.5.2024.

15 h

Podeli: