Devizne rezerve Rumunije 32,9 milijardi evra

Devizne rezerve Nacionalne banke Rumunije (BNR) iznosile su 32,9 milijardi evra poslednjeg dana decembra 2019. godine, saopšteno je iz centralne banke.

Svet

Izvor: B92

Petak, 03.01.2020.

16:49

Devizne rezerve Rumunije 32,9 milijardi evra
Foto: Depositphotos/alexzaitsev

To je neznatno manje u odnosu na prethodni mesec kada su devizne rezerve bile na nivou od 33,8 milijardi evra, izveštava rumunska agencija Ađerpres.

Rumunske rezerve zlata su u decembru ostale na istom nivou kao u novembru, na 103,6 tona, čija je vrednost iznosila 4,5 milijardi evra, prema trenutnim cenama na globalnom tržištu.

Ukupne međunarodne rezerve Rumunije, koje uključuju devizna sredstva i zlato, "težile" su 31. decembra prošle godine 37,4 milijardi evra, dok su poslednjeg dana novembra iznosile 38,2 milijarde.

U januaru ove godine na naplatu dospeva oko 67 miliona evra na ime javnog duga i garancija denominovanih u stranoj valuti koje je država dala za javna preduzeća, navodi se u informaciji Ađerpresa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: