Vesti -

Vujović u Malom Crniću: Nova oprema će unaprediti sistem upravljanja otpadom VIDEO

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas opštinu Malo Crniće.

Izvor: B92.net
Podeli
Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine /Jovana Rošul
Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine /Jovana Rošul

Ovoj opštini je ministarstvo dodelilo na korišćenje opremu za upravljanje čvrstim otpadom - kamion smećar.

Vujović je navela da bi novi kamion trebalo da podmiri ukupne potrebe Malog Crnića za odvoženje otpada, što je još jedan od načina da se uvede red u ovu oblast.

"U prethodne tri godine opštini Malo Crniće dodelili smo na korišćenje kante i kontejnere, a sva ta oprema će imati punu primenu kada počne da radi trensfer stanica za pretovar otpada u Petrovcu na Mlavi u koju smo uložili značajna sredstva, 270 miliona dinara. Radovi su gotovi, u toku su obuke, a čim transfer stanica počne sa radom, kamion će se koristiti za odvoženje otpada sa teritorije Malog Crnića na transfer stanicu, gde će se raditi pretovar, separacija reciklabilnog otpada i njegovo dalje odvoženje na finalnu lokaciju", rekla je Vujović.

Ministarka je, nakon obilaska Malog Crnića, na sastanku sa predsednikom opštine Mališom Antonijevićem razgovarala o konačnom zbrinjavanju otpada i planovima koje ima ceo Braničevski region.

Vujović je istakla da je Ministarstvo u ovom okrugu u različite ekološke projekte uložilo 300 miliona dinara, kao i da se u svakoj lokalnih samouprava Braničevskog okruga realizuje neki od zelenih projekata, kako bi se podizali standardi zaštite životne sredine i životni standard građana u ovom delu Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.