Vesti -

Vujović podneo ostavku

Ministar finansija u Vladi Srbije Dušan Vujović podneo je ostavku, potvrđeno je za B92.net.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: GettyImages, arhiva
Foto: GettyImages, arhiva

Vujović je odlučio da se sa mesta ministra finansija u Vladi Srbije povuče iz ličnih razloga, kako je naveo u pisanoj ostavci koju je dostavio premijerki Ani Brnabić.

On je u ostavci naveo da su četiri godine, koliko je dugo bio ministar, "sasvim dovoljne da se čovek pokaže na javnoj funkciji", prenose mediji.

"Mislim da u uslovima demokratije četiri godine razuman rok da se čovek pokaže na javnoj funkciji i zato bih želeo da se iz porodičnih, ličnih i profesionalnih razloga povučem sa funkcije ministra finansija u Vladi", naveo je Vujović u pismu ostavke, u koji je "Blic" imao uvid.

Iako je naglasio da je ostavka neopoziva, on je istakao da će uvek biti tu za eventuelnu savetodavnu pomoć, navodi "Blic", dodajući da bi informacija o ostavci trebalo da bude ozvaničena u utorak..

"Spreman sam da u savetodavnom statusu aktivno pomažem timu u Vladi i Ministarstvu finansija da uspešno nastavi započete reforme i procese evropintegracija", poručio je Vuković i zamolio predsednicu vlade da ostavku prosledi Narodnoj skupštini na usvajanje.

"Blic" primećuje da je Vujović ostavku podneo tačno na četvrtu godišnjicu svog mandata.

"Danas se navršava tačno četiri godine od mog prvog imenovanja za ministra u Vladi Srbije. Iako su u međuvremenu još dva puta imenovane vlade, ja ovaj period smatram kontinuitetom u ostvarivanju programa reformi, koji je definisan 2014. godine", naveo je u pismu Vujović.

Podsetio je i na rezultate koje je država, odnosno njegov resor, ostvarila u prethodnom periodu.

"U vreme mog mandata ostvareni su merljivi rezultati, koji uključuju makroekonomsku stabilizaciju, fiskalnu konsoliaciju i definisanje strukturnih reformi neophodnih da se ovi rezultati, priznati u zemlji i u inostranstvu, trajno održe", istakao je Vujović.

Premijerka Srbije Ana Brnabić bi ostavku Vujovića trebalo u utorak da prosledi Skupštini Srbije.

Pojedini mediji kao naslednika ministra Vujovića navode aktuelnog gradonačelnika Beograda Sinišu Malog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.