Vesti -

Vučić: Napraviti što više fabrika

Koceljeva -- Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je da je cilj vlade Srbije da napravi što više fabrika i podigne prerađivačku industriju.

Izvor: Tanjug
Podeli

On je naglasio da će se raznim podsticajima to u narednom periodu i uspeti.

Vučić je na manifestaciji "Festival zimnice" u Koceljevi rekao da je ta manifestacija izvanredna i poručio da će uvek biti snage i mogućnosti da Srbija tako nešto pomaže.

"Za nas je važno da proizvodimo ne samo sirovinu, prodajemo pšenicu, kukuruz, krastavac, paradajz... već da pravimo poluprerađevine i prerađevine, da možemo skuplje da prodamo ono što smo sami napravili", rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanja vezna za subvencije poljoprivredi, on je rekao da je do sada uloženo mnogo i da to, na žlost, nije uvek dovoljno.

"Svi ćemo morati da menjamo svoj odnos i da se ponašamo više tržišno nego što smo se ponašali do sada, a nadam se da će bogatija Srbija imati više mogućnosti da subvencioniše poljoprivrednu proizvodnju", istako je prvi potpredsednik vlade.

"Festival zimnice" održava se peti put u Koceljevi. Okupljeno je više od 140 izlagača iz većeg dela Srbije, a na štandovima su izloženi med, mesne prerađevine, ajvar, rakije, zimnica... Na festivalu se okupilo mnogo ljudi, a na bini u centru Koceljeve održavaju se razne kulturne manifestacije u kojima su učesnici pre svega predškolska i školska deca sa maskenbalima, horovima, recitacijama, pozorištim predstavama...

Vučić je, nakon obilaska štandova na "Festivalu zimnice", rekao da možda prvi put govori sa malo optimizma jer je siguran da kad se stvari postave na svoje mesto i kada vidimo kakvi su nam problemi radom, marljivošću i energijom možemo da ih rešavamo i da napredujemo.

On je rekao da je na državi da pokuša da pronađe najbolje tržište za preduzetnike, a da oni posle rade još vrednije i na svojim proizvodima zarađuju. Vučić je naveo da mnogi prizvodi koje je danas video na festivalu izgledaju bolje nego u mnogim zemljama na Zapadu.

"I krastavčići sa ljutim paprikom, i slatko sa šljivama i pekmez od šljiva u malo kojoj zemlji mogu da spreme kao što to rade srpski domaćini", dodao je on.

Vučić je kazao da je uveren da će Koceljeva postati mesto okupljanja svih onih koji imaju nešto da ponude i da veruje da će već sledeće godine biti veći broj izlagača na festivalu.

On je dodao daje festival zimnice manifestacija koja podstiče preduzetnički duh i na kojoj je Srbija pokazala šta ima, šta može da ima i šta hoće da ponudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.