Vučić na vojnoj vežbi "Severac 2022" FOTO

Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vucćić stigao je danas na poligon "Pasuljanske livade".

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 28.08.2022.

12:35

Vučić na vojnoj vežbi
Foto: Printscreen/instagram/buducnostsrbijeav

Tamo, zajedno sa ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem, prisustvuje zdruzenoj taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem snaga VS i MUP-a.

Vežbi pod nazivom "Severac 2022" prisustvuje i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Združena taktička vežba snaga Vojske Srbije i MUP-a predstavlja završni deo intenzivnih vežbovnih aktivnosti koje su u skladu sa scenarijom izvedene tokom ove nedelje na Pasuljanskim livadama i na kojima je učestvovalo preko 2.500 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a i oko 100 sredstava borbene tehnike.

Reč je o planskim aktivnostima koje se realizuju radi unapređenja osposobljenosti komandi i dela jedinica Vojske

Srbije i MUP-a za rešavanje taktičkih i vatrenih zadataka tokom pripreme i izvođenja operacija i za organizovanje sadejstva i saradnje.
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bg
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bg

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rublja suspendovana

Predsednik Italijansko-ruske trgovinske komore (IRTP) Ferdinando Pelaco saopštio je da se obustavlja sistem koji je omogućavao ruskim kompanijama da kupuju robe iz Italije za rublje.

15:33

29.4.2024.

1 d

Podeli: