Srbija

Utorak, 05.03.2024.

11:40

Vesić za B92.net sa KBF-a: Ovo su 4 najveće investicije u Srbiji

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goren Vesić je Kopaonik biznis forumu za B92.net otkrio koje su ključne četiri investicije u Srbiji.

Izvor: B92.net

Vesić za B92.net sa KBF-a: Ovo su 4 najveće investicije u Srbiji
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIÆ/ nr

Istakao je da su u pitanju investicije u putnoj infrastrukturi, odnosno putevima i železnici.

"Mi ćemo krenuti sa izgradnjom brze pruge između Beograda i Niša već sledeće godine. Objavili smo tendere za nadzor, u maju ćemo objaviti tendere za izvođenje za drugu i treću deonicu, u novembru za prvu deonicu. 25. kreće pruga, to je investicija preko 2 milijarde 750 miliona evra i to je najveća investicija koju radimo", rekao nam je Vesić.

Dodao je da će ove godine biti pokrenuta još jedna brza saobraćajnica: deo brze saobraćajnice Karađorđe koja ide od Malog Požarevca, Mladenovca, Orašca, Aranđelovca i Čibutkovica.

"Znači veze između auto-puta Beograd-Niš i auto-puta Miloš Veliki koja će bitno promeniti život svih ljudi koji žive u tom delu Šumadije. To je samo polovina Karađorđa, ali krećemo i sa tom investicijom", kazao je.

Pored toga ove godine kreću da se rade i dva nova puta.

"Pošto ćemo završiti od oktobra meseca put do Požege, od oktobra krećemo da radimo auto-put prema Crnoj Gori, to je treća; i radićemo novi autoput od Požege do Kotromana, to je do Republike Srpske - to je 60 kilometara, ali od toga ćemo 30 sada raditi, u stvari tačnije do Sušice, do Čajetine, čime ćemo povezati i Zlatibor", izjavio je Vesić za B92.net na Kopanik biznis forumu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

20 h

Svet

Ukrajina pod pritiskom, vreme ističe

Ukrajina je započela novu rundu pregovora sa svojim međunarodnim kreditorima o restrukturalizaciji duga od 20 milijardi dolara pošto Kijevu ističe vreme da kraja meseca postigne željeni dogovor.

13:26

20.7.2024.

1 d

Svet

Nemački lanac supermarketa pod istragom

Mađarska kancelarija za zaštitu tržišnog takmičenja (GVH) je najavila pokretanje istrage protiv lokalne jedinice nemačkog lanca supermarketa Aldi zbog sumnje na nepoštenu poslovnu praksu, navodi se u izveštaju državnog medija MTI.

17:18

20.7.2024.

1 d

Podeli: