Vesić: Moguće proširenje bašte restorana ili kafića

Vlasnici ugostiteljskih objekata, koji imaju bašte, moći će da ih prošire ukoliko imaju saglasnost susednog objekta.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 05.05.2020.

14:33

Vesić: Moguće proširenje bašte restorana ili kafića
Foto: Depositphotos, apeyron

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je istakao da se Grad Beograd na svaki način trudi da pomogne privrednicima, pre svega malim privrednicima, koji su bili oštećeni zbog pandemije, jer nisu radili.

"To se odnosi, pre svega, na vlasnike ugostiteljskih objekata i zato smo doneli odluku da tokom ove nedelje promenimo odluku o postavljanju bašti, da omogućimo onim ugostiteljskim objektima koji su imali bašte koje su 'u frontu' uže od tri metra, mogu da se prošire, ukoliko imaju saglasnost susednog objekta", rekao je Vesić i objasnio šta to tačno znači.

"Ukoliko neko ima restoran, kafić koji ima baštu, do sada su pravila bila da, ako je bašta u frontu uža od tri metra, onda imaju pravo da traže saglasnost, na primer od susedne firzerske radne ili nekog drugo objekta, da prošire baštu. Ukoliko je bašta bila šira od tri metra, takva mogućnost do sada nije postojala. Sada dozvoljavamo bilo kome, bilo da je bašte uža ili šira od tri metra u frontu, da mogu da dodbiju saglasnost susednog objekta ili zgrade, da prošire baštu."

Vesić je istakao da se ovo radi kako bi moglo više ljudi da sedi u baštama i kako bi malo nadoknadili štetu koju su imali u poslednja dva meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: