Vesti -

Radiša Urošević napustio UO PTT

Beograd -- Pevač Radiša Urošević kaže da je ostavku na mesto člana UO PTT-a podneo zbog negativne atmosfere u javnosti zbog njegovog imenovanja na tu funkciju.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

Urošević je odustao od pozicije člana Upravnog odbora Pošte Srbije, da bi zaštitio sebe kao javnu ličnost i uspešnog privrednika.

"Ostavku podnosim jer ne želim da negativna atmosfera koja je u javnosti stvorena mojim imenovanjem devalvira sve ono pozitivno što su stranka Jedinstvena Srbija i ja lično postigli u dosadašnjem radu", navodi se u saopštenju Uroševića.

Zamenik predsednika Jedinstvene Srbije Petar Petrović kazao je da je Urošević neopozivu ostavku podneo da bi zaštitio sebe kao javanu ličnost, uspešnog privrednika, dobrog domaćina i porodičnog čoveka.

On je ukazao da je "ovih dana bilo mnogo napisa oko toga zašto je Urošević izabran za člana UO PTT".

Vlada je na predlog Jedinstvene Srbije na sednici 14. oktobra imenovala Uroševića, pevača narodne muzike, za mesto člana Upravnog odbora Pošte Srbije umesto kadra SPS-a Tome Bušetića.

Odluka je objavljena u Službenom glasniku 22. oktobra i potom je u pojedinim medijima otvorena polemika o stručnosti Uroševića i kvalifikacijama za to mesto.

Urošević je navodio da ima veze sa telekomunikacijama jer je bio radio amater, ima radio stanicu i dobru komunikaciju sa direktorom PTT-a u Kragujevcu.

Lider Jedinstvene Srbije branio je svoj predlog navodeći da je Urošević završio životnu školu i da je dobar domaćin.

Vlada, prema dostupnim podacima, nema propisane nikakve kriterijume za izbor kadrova za članstvo u upravnim odborima i članovi se biraju na osnovu stranačkih kvota.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.