Promena na čelu Er Srbije

Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, saopštila je važnu vest.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 23.12.2021.

16:09

Promena na čelu Er Srbije
Jirži Marek; Foto: Promo/Air Serbia

Kako se navodi u saopštenju kompanije, Dankan Nejsmit, posle četiri godine na poziciji generalnog direktora, odlučio je da se povuče iz ličnih razloga, te će karijeru nastaviti na novoj poziciji u drugoj avio-kompaniji.

Jirži Marek, koji je u avio-kompaniji trenutno direktor za komercijalu i strategiju, biće imenovan za novog generalnog direktora 1. januara 2022. godine. Marek ima više od 20 godina iskustva na menadžerskim pozicijama u avio-industriji, od čega je u poslednjih 13 godina bio na rukovodećim pozicijama u više avio-kompanija.

U skladu sa planom tranzicije upravljanja kompanijom, Dankan Nejsmit će započeti proces primopredaje dužnosti Jiržiju Mareku, koji će rukovodeću dužnost u potpunosti preuzeti 1. januara 2022. godine.

"U ime Nadzornog odbora, lično se zahvaljujem Dankanu Nejsmitu, koji je kompaniju vodio kroz uspešan program transformacije, omogućivši rast Er Srbije u 2019. godini, koji je, nažalost, usporen izbijanjem pandemije kovid 19. Posebno bih istakao njegovu posvećenost, trud i vođstvo tokom aktuelne pandemije, upravljajući Er Srbijom u turbulentnim vremenima, koja su bez presedana", rekao je Branislav Pejčić, predsednik Nadzornog odbora Er Srbije.

Kako je dodao, Er Srbija se ubrzano oporavlja, sa ciljem da do 2023. godine dostigne pretpandemijske nivoe iz 2019. godine i u skladu sa tim da krene u fazu kontinuiranog rasta kao regionalni lider. Avio-kompanija je simbol nacionalnog ponosa i njen kontinuirani uspeh svedoči posvećenosti zaposlenih u kompaniji, čija je podrška bila ključna tokom pandemije. Na taj način je, ističe on, omogućeno pristizanje medicinskog materijala i vakcina u dovoljnim količinama, kao i bezbedan povratak naših građana, koji su ostali zarobljeni na aerodromima širom sveta.

"Jirži Marek je rukovodio širenjem mreže i komercijalnom transformacijom, što je na kraju 2019. rezultiralo rekordnim rezultatima od 2,8 miliona prevezenih putnika i što se nastavilo dvocifrenim rastom u prva dva meseca 2020. godine. Er Srbija je od tada kontinuirano nadmašivala prosečne rezultate u vazduhoplovnoj industriji tokom pandemije i brzo reagovala na prilike na tržištu. On je iskusan lider i ima puno poverenje Odbora da rukovodi kompanijom tokom faze oporavka i razvoja", poručio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: