Srbija

Sreda, 17.01.2024.

13:56

Prodat hotel "Slavija": Poznato šta će novi vlasnik da uradi

Ministar Slobodan Cvetković potpisao je danas sa predstavnicima kompanije "Matijević" ugovor o prodaji hotela Slavija, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Izvor: Tanjug, Kurir

Prodat hotel
Ilustracija: Depositphotos/kalinovsky

Ovim je, prema saopštenju ministarstva, privatizacioni proces hotela Slavija završen.

Kako je za Kurir rekao Petar Matijević, ugovorna obaveza im nalaže da oba objekta nastave da se bave hotelijerstvom, a u planu je i da se u rekonstrukciju malog hotela uloži 2,5 miliona evra.

"Veliki hotel, neboder ćemo srušiti i najkasnije do EXPO 2027 i izgradićemo novi sa četiri do pet zvezdica. Sadašnji objekat nema parking, pa je u planu da se u podrumu na dve do tri etaže izgradi prostor za parkiranje gostiju. Samo za papire biće nam potrebno oko dve godine, ali nadamo se da će sve biti završeno u planiranom roku. Biće to reprezentativan hotel kakav Beograd nema", kaže Matijević.

Ministarstvo privrede je oglasilo prodaju hotela pre tri meseca, a početna cena je bila 24,94 miliona evra.

Iako je više potencijalnih kupaca bilo zainteresovano za kupovinu preduzeća Slavija hoteli, jedino je kompanija Matijević – čiji je osnivač poznati biznismen Petar Matijević, dostavila i ponudu za kupovinu firme u čiju imovinu ulaze hoteli Slavija i Slavija garni na istoimenom trgu u samom centru Beograda, objavio je nedavno Biznis.rs.

Svi zainteresovani za učešće u postupku privatizacije Slavija hotela bili su u obavezi da uplate i depozit u iznosu od 2,49 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: