Biz - B92.net

Položen prvi veliki test, vozači "prodisali" FOTO

Prvi test nakon otvaranja deonice od Preljine do Pakovraća ovog petka je uspešno položen.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Pročitajte još:


Ubrzava saobraćaj za 45 minuta; "Rešen najveći problem u Srbiji"

Veliki broj građana u poslepodnevnim časovima uputio se na mini odmor, jer su mnogi spojili praznike sa vikendom. Međutim, do onih nekadašnjih gužvi u saobraćaju ipak nije došlo.

"Ovo je prvi put u poslednjih ne znam ni sam koliko godina da za praznike nismo zaglavili u kilometarskim kolonama u blizini Čačka. Sada smo taj grad 'preskočili' za desetak minuta. Ono što nas je takođe pozitivno iznenadilo jeste da ni na isključenju sa autoputa dalje ka Ovčar Banji nije bilo zastoja ni gužvi", kaže za Rinu Nikola Šestović.

Foto: RINA
Foto: RINA

Prema podacima dobijenim iz JP "Putevi Srbije", za prvih deset dana kroz naplatnu rampu u Pakovraću prošlo je više od 45.000 vozila. Oko 60 odsto vozila se isključuje u Pakovraću, a ostalih 40 odsto u Preljini tako da su gužve izbegnute.

Novi auto-put izgleda kao pista u Monci FOTO

"Zbog mini raspusta i državnog praznika očekivan je pojačan intenzitet saobraćaja, ali sve je spremno za takvu situaciju. Povećan je broj inkasanata, a vozačima je na raspolaganju dovoljan broj naplatnih traka", kažu u JP "Putevi Srbije".

Foto: RINA
Foto: RINA

Novi, ali i presudan test za novu deonicu auto-puta očekuje se polovinom naredne sedmice kada se očekuje i povratak velikog broja građana nakon prazničnih dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.