Od sutra važe nove mere: Šta kažu ugostitelji? VIDEO

Na sednici Kriznog štaba odlučeno je o popuštanju mera.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 15.06.2021.

15:54

Od sutra važe nove mere: Šta kažu ugostitelji? VIDEO
Foto: Printskrin, TV Prva

Pored građana, tome su se najviše obradovali vlasnici ugostiteljskih objekata čije će bašte od sutra moći da rade bez ograničenja.

Dozvoljeno je 500 osoba i u zatvorenom i na otvorenom, bašte rade neograničeno, dok će u zatvorenom kadići raditi do jedan sat posle ponoći, a do jedan je dozvoljena i muzika. Neograničeno je radno vreme i za maloprodajne objekte.

Više o svemu tome za TV Prva rekao je direktor Udruženja hotelijera i restoratera Srbije Georgi Genov.

"Sve se vraća u normalu i to je lepa vest i za ugostitelje i za mlade koji željno iščekuju da se venčaju i organizuju svoje dvadbe. Za ugostitelje je naročito značajno, s obzirom na to da već godinu dana i restorani i kafići ne rade pod normalnim uslovima. Mislim da je ovo dobra stvar, mada kada su u pitanju maturske večeri, moglo je sedam dana ranije kako bi mogli da se organizuju, ali neke se već organizuju, tako da ćemo videti šta će se dogoditi", rekao je Genov.

Ističe da je ovo veliko ohrabrenje za ugostitelje i da im vraća nadu da mogu da rade punim kapacitetom, a samim tim obezbede prihode i plate.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

18 h

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

15 h

Podeli: