Objavljeno: Građani će moći da računaju na još novca; uvodi se i jedna novina

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je da je u sredu objavljen novi javni poziv za subvencije za unapređenje energetske efikasnosti.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 02.02.2022.

12:02

Objavljeno: Građani će moći da računaju na još novca; uvodi se i jedna novina
Ilustracija: bibiphoto/Shutterstock

Kako je dodala, javni poziv na koji mogu da se prijave sve jedinice lokalne samouprave trajaće 15 dana.

"Objavili smo javni poziv za opštine i gradove sa kojima ćemo zajedno sprovoditi projekat zamene stolarije. Posle toga će sve jedinice lokalne samouprave raspisivati pozive ka kompanijama i građanima. Ono što je važno jeste da ima dovoljno novca, obezbedili smo za ovu godinu 250 miliona evra za subvencije za zamenu stolarije, odnosno postavljanje spoljne izolacije i zamenu kotlova, kao i za postavljanje solarnih panela", izjavila je Mihajlovićeva gostujući na K1, saopštilo je Ministarstvo.

Ona je navela da je prvi projekat pokazao da su građani zainteresovani za ovaj vid subvencija i istakla da će Ministarstvo obezbediti više novca za devastirane opštine i socijalno ugrožene građane.

Sredite dom uz državne pare: Uskoro nova pomoć, otkrivamo detalje

"Novitet je da će Ministarstvo umesto sa 50% učestvovati sa 70 procenata u najnerazvijenijim, odnosno devastiranim opštinama. Razgovaramo i sa centrima za socijalni rad i naći ćemo način da pomognemo socijalno ugroženim domaćinstvima da mogu da učestvuju u projektu", rekla je Mihajlovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: