Objavljen kalendar isplata: Evo kada stižu veće penzije

Penzije će u novembru prvo primiti korisnici iz kategorije samostalnih delatnosti, kojima će od 2. novembra početi da pristižu penzije za oktobar.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 30.10.2022.

13:29

Objavljen kalendar isplata: Evo kada stižu veće penzije
Ilustracija: Shutterstock/Robert Petrovic

To pokazuje kalendar isplata koji je objavio Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje

Isplata će početi istog dana i za penzioinere koji primanja dobijaju preko tekućih računa i za one koji ih dobijaju na kućnim adresama ili poštanskim šalterima.

Tri dana kasnije, 5. novembra kreće isplata za vojne i poljoprivredne penzionere koji su se opredelili da primanja dobijaju preko tekućih računa, a za ostale penzionere iz ove dve kategorije 7. novembra.

Poslednji na redu za isplatu, kao i obično, biće najbrojniji penzioneri, a to su oni iz kategorije zaposlenih, kojima će, bez obzira na to kako primanja dobijaju, isplata početi 10. novembra.

Iznos na čeku biće isti kao i prilikom prethodne isplate, a već od sledeće isplate koja startuje početkom decembra i kada se isplaćuje novembarska penzija, najstarijima, kako je najavljeno, stiže povišica od devet odsto.

Sa njom će prosečna penzija biti veća za nešto više od 2.700 dinara i iznosiće oko 33.740 dinara.

Sa povišicom od 12,1 odsto koja je najavljena za januar, prosečna penzija bi se povećala za još nešto više od 4.000 i dostigla sumu od blizu 38.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: