Vesti -

Ministarstvo naložilo vanrednu kontrolu meda

Veterinarska inspekcija je naložila vanrednu kontrolu proizvodnje i prometa meda nakon objave da su od 25 analiziranih uzoraka meda, čak 22 falsifikata.

Izvor: B92.net
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/oksixx
Ilustracija: Depositphotos/oksixx

Kako se navodi na sajtu Ministarstva poljoprivrede, laboratorija koja je radila pomenute analize meda nije ovlašćena da vrši službene kontrole te ove rezultate treba uzeti sa rezervom, a nakon dobijenih rezultata vanrednih kontrola ministarstvo će objaviti nalaze.

U redovnim kontrolama, koje veterinarska inspekcija svakodnevno sprovodi, nije do sada bilo rezultata koji bi potvrdili pomenute navode u medijima, dodaje se.

Završene analize meda u Srbiji: Od 25 uzoraka čak 22 falsifikata – ova 3 su "položila"

"Istina je da smo se u prošlosti suočavali sa problemom pojave falsifikata na tržištu meda, ali smo zahvaljujući pojačanim kontrolama veterinarske inspekcije u proizvodnji i prometu meda, uspeli da udeo takve vrste proizvoda smanjimo na najmanju moguću meru", navode iz Ministarstva poljoprivrede.

Kako se dodaje, cilj ministarstva je da potrošačima obezbedi bezbedne i kvalitetne proizvode koji ispunjavaju sve propisane uslove, kao i da se u njihovim deklaracijama nalaze tačne informacije o sastavu i poreklu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.