Mali: "Potvrđena ocena kreditnog rejtinga Srbije" FOTO

Ministar finansija Siniša Mali objavio je u petak uveče da je potvrđena ocena kreditnog rejtinga Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 10.12.2021.

22:49

Mali:
Foto: Screenshot/O2 TV

"Zahvaljujući snažnom ekonomskom rastu, agencija za ocenu kreditnog rejtinga Standard and Poor’s, u izveštaju koji je objavljen večeras, popravila je izglede za dalje povećanje kreditnog rejtinga sa stabilnih na pozitivne i potvrdila ocenu kreditnog rejtinga Republike Srbije na nivou "BB+", napisao je Mali.

"Agencija ističe da će se u narednih godinu dana stvoriti objektivni uslovi za povećanje kreditnog rejtinga na investicioni nivo ukoliko se nadmaše projektovana očekivanja priliva od stranih direktnih investicija, stope rasta i učešća javnog duga u bruto domaćem proizvodu", navodi ministar finansija na svom Instagram profilu.

"Strukturna poboljšanja privrede podržana merama ekonomske politike dala su rezultate već u prvoj polovini 2021. godine. To je jedan od glavnih razloga revizije očekivanog rasta bruto domaćeg proizvoda u 2021. godini na 7%, dok se u 2022. godini projektuje rast od preko 4%. Kao osnovne pokretače rasta Agencija navodi javne investicije i privatnu potrošnju", zaključuje Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: