Srbija

Ponedeljak, 04.03.2024.

11:11

Mali najavio: Stupa na snagu primena sistema za prepoznavanje radnih dozvola

Od utorka počinje primena sistema za prepoznavanje radnih dozvola u Srbiji, Severnoj Makedoniji i Albaniji.

Izvor: Tanjug

Mali najavio: Stupa na snagu primena sistema za prepoznavanje radnih dozvola
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIÆ/ nr

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali najavio je na Kopaonik biznis forumu da od sutra počinje primena sistema za prepoznavanje zajedničkih radnih dozvola između Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

"Sutra je 5. mart, dakle stupa na snagu i biće primenjen sistem za prepoznavanje radnih dozvola između Severne Makedonije, Albanije i Srbije. To će mnogo da doprinese razvoju tržišta rada i fluktuaciji kadrova", istakao je Mali.

On je kazao da će to značiti da neko ko ima radnu dozvolu, na primer, u Albaniji može da radi u Srbiji i obrnuto.

"Imajući u vidu visinu plata, stepen razvijenosti i visinu BDP-a, mi neskromno očekujemo da će najveći broj ljudi upravo svoje rešenje i želju da radi naći u Srbiji", rekao je Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: