Mali: "Isplata pomoći mladima počinje 1. februara. Sve će biti isplaćeno u tri dana"

Siniša Mali izjavio je da se gradi 10 brzih puteva i auto-puteva, plus obilaznica oko Gornjeg Milanovca i rekonstrukcija puta Novi Pazar-Tutin.

Srbija

Izvor: Tanjug, B92.net

Nedelja, 30.01.2022.

21:40

Mali:
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

"U ovom trenutku imamo 12 projekata. To su projekti koji potpuno menjaju Srbiju. Nisu samo auto-putevi, već i brze pruge. Videli ste probne vožnje do Novog Sada. Srbija se umnogome promenila i pokazali smo koliko smo jaki i stabilni", rekao je ministar finansija.

On je istakao da će se od Beograda do Zlatibora putovati za sat i po vremena kada se bude gotova deonica Čačak - Preljina i naveo da se nikada do sada srpskim prugama nije išlo brzinom od 200 kilometara na sat.

"Srbija se promenila, pokazali smo koliko smo jaki i stabilni, ne samo izgradnjom puteva - 8,7 milijardi evra smo opredelili za pomoć privredi u periodu korone", naveo je Mali i dodao da je ovo pokazatelj da se snovi ostvaruju.

Osvrnuo se i na prijavljivanje za 100 evra, prokomentarisao je broj prijavljenih, ali i podsetio na rok za prijave.

"U ponoć ističe rok za prijavljivanje mladih za pomoć. U ovom trenutku milion i 17 hiljada građana se prijavilo. Nismo očekivali, ali mi je drago. Pogodili smo u metu", rekao je Mali i dodao da će se isplata izvršiti u tri dana, počevši od 1. februara.
Takođe, vrativši se na puštanje u rad deonice auto-puta Miloš Veliki od Pakovraće do Preljine, ministar finansija izjavio je večeras da je to primer Srbije koja pobeđuje i najavio da će biti otvoreno još desetine i stotine kilometara novih auto-puteva.

"Srbija je danas dobila 11,5 kilometara novog auto-puta. To ne znači samo za građane Čačka i okoline nego za sve građane Srbije" rekao je Mali na TV PInk.

To je, kako je naveo, primer Srbije koja pobeđuje, "u kojoj nema snova koje ne možemo da ostvarimo ako smo ujedinjeni".

"Srbije koja pokazuje snagu svojih finansija, svoje ekonomije, svoju sposobnost da gradimo lepšu i bolju budućnost za nas i našu decu", rekao je Mali.

On je izrazio žaljenje što predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas nije bio prisutan na puštanju u rad deonice auto-puta Miloš Veliki od Pakovraće do Preljine.

"Znam koliko živi za nove projekte i nove auto-puteve. Ako se ne varam, čak 12 puta je obišao gradilište dok su trajali radovi. Moja poruka za njega i građane je da ćemo otvoriti još desetine i stotine kilometara novih auto-puteva u Srbiji", poručio je Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: