Jubilej programa "Zajednici zajedno": NIS obeležava 15 godina podrške lokalnim zajednicama

Kompanija NIS obeležila je u prisustvu prijatelja i partnera, 15 godina od osnivanja programa društvene odgovornosti "Zajednici zajedno".

Srbija

Izvor: B92.net

Utorak, 20.02.2024.

16:33

Jubilej programa
Foto: NIS

Osnovni cilj programa je da doprinese razvoju lokalnih zajednica širom Srbije.

Na svečanosti u Palati Srbija predstavljeni su rezultati 1.136 projekata koji su realizovani u 13 gradova i opština naše zemlje, u kojima kompanija posluje. U ove projekte kompanija NIS je ukupno uložila više od 1,7 milijardi dinara.

"Zajednici zajedno“ je jedan od najznačajnijih društveno odgovornih programa u Republici Srbiji. Putem ovog programa kompanija aktivno doprinosi razvoju lokalnih zajednica u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Čačku, Kikindi, Pančevu, Zrenjaninu, Požarevcu, Kanjiži, Srbobranu, Novom Bečeju, Žitištu i Velikom Gradištu.

Današnjem svečanom događaju prisustvovali su Dubravka Đedović Handanović, ministarka rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije, Kiril Tjurdenjev, generalni direktor kompanije NIS, Milan Đurić, gradonačelnik Novog Sada, Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina, ministri u Vladi Republike Srbije, predstavnici partnerskih lokalnih samouprava, kao i mnogobrojni gosti i nosioci projekata koji su realizovani u okviru programa „Zajednici zajedno“.

Dubravka Đedović Handanović, ministarka rudarstva i energetike Srbije, ukazala je da je NIS pravi primer društveno odgovorne kompanije u našoj zemlji.

"NIS je važan stub sigurnog snabdevanja domaćeg tržišta naftom i naftnim derivatima, posebno u dinamičnom geopolitičkom okruženju i jedna od najuspešnijih kompanija u Srbiji. NIS je delom i državna kompanija koja je jedan od najvećih budžetskih davalaca i domaćih investitora. Međutim, pored ekonomskog i bezbednosnog doprinosa, NIS-ove društveno odgovorne inicijative daju snažan podsticaj socijalnom, ekološkom, naučnom i kulturnom razvoju naše zemlje. Od 2009. godine kada je osnovan program „Zajednici zajedno“, NIS je realizovao više od hiljadu projekata od značaja za razvoj nauke i obrazovanja, javnog zdravlja i socijalne zaštite, zaštite životne sredine, kulture i sporta“, rekla je Dubravka Đedović Handanović.

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, kazao je da "lideri treba da pruže primer drugima" i kada je reč o podršci zajednici.
Foto: NIS

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

1 d

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

11 h

Podeli: