Biz - B92.net

"Gradimo najmoderniju kanalizacionu infrastrukturu na području 30 lokalnih samouprava" FOTO

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je radove na izgradnji komunalne infrastrukture u opštini Lajkovac.

Izvor: B92.net
Podeli
Foto: Đorđe Krstić
Foto: Đorđe Krstić

"Ovo je jedan veliki i avangardan ekološki projekat, jer mi trenutno gradimo na području 30 lokalnih samouprava najmoderniju kanalizacionu infrastrukturu i kolektorska postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda", izjavio je.

"Uradili smo veliki posao do sada na teritoriji opštine Lajkovac. Izgradili smo 10 kilometara kanalizacione infrastrukture tako da smo u samoj završnici radova gde pripremamo asfaltiranje“, istakao je Momirović.

Ministar Momirović dodao je da se samo u Lajkovcu radi na 4 ili 5 različitih lokacija u koje investira Vlada sa ciljem da potpuno promeni ekološku sliku na teritoriji širom naše države.

"Na teritoriji cele države biće završeno do kraja septembra oko 300 kilometara kanalizacione infrastrukture, a planiramo do kraja godine da pustimo u rad 4 postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Ekološki projekti su zaista najvažniji projekti za Republiku Srbiju“, zaključio je Momirović.

Obilasku radova na izgradnji kanalizacione mreže u opštini Lajkovac u okviru projekta „Čista Srbija“ prisustvovao je i predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković, koji je tom prilikom potvrdio da se radovi odvijaju planiranom dinamikom u skladu sa vremenskim uslovima i zahtevima na terenu.

"Veoma sam ponosan da je opština Lajkovac deo projekta Čista Srbija, koji sigurno jeste jedan istorijski projekat koji se tiče ekologije i sigurno da će se ovim projektom mnogo poboljšati uslovi za život u opštini Lajkovac“, rekao je Živković.

U opštini Lajkovac u okviru projekta „Čista Srbija“ biće izgrađeno 33 kilometara kanalizacione mreže i dva postrojenja za preradu otpadnih voda koja obuhvataju 10.100 stanovnika. Vrednost investicije u izgradnju komunalne infrastrukture u opštini Lajkovac je 15,3 miliona evra. Izvođač radova je kineska kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC).

Foto: Đorđe Krstić
Foto: Đorđe Krstić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.