Er Srbija dobija novu liniju: Vučić potvrdio

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je iz Katara da je Er Srbija danas u potpunosti u srpskim rukama.

Srbija

Izvor: Tanjug, B92.net

Nedelja, 05.03.2023.

08:42

Er Srbija dobija novu liniju: Vučić potvrdio
Foto: prinskrin, Instagram/budusnostsrbijeav

Vučić je kazao da je ovo za nas skup od velikog značaja.

"Er Srbija je danas u potpunosti u srpskim rukama i želimo da izbegnemo rizike. Zamolio sam emira Katara da nam pomogne u budućnosti i da vidi da li postoji njihov interes da nam postanu strateški partner ili ne", kazao je Vučić.

Kazao je da bi da to za nas bila "strašno važna" investicija.

Istakao je da je Er Srbija ostvarila dobre rezultate, te najavio novu liniju do Čikaga, kao i nove linije za Kinu.

Pročitajte još:



Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je prvog čoveka Katara, tokom današnjeg razgovora, zamolio da vidi da li postoji interes te zemlje da njihova kompanija bude strateški partner Er Srbije u budućnosti.

Vučić je kazao da bi bilo strašno važno da se to partnerstvo desi, najavio dalje razgovore na tu temu tokom uzvratne posete, ali i pre toga procene stručnjaka. On je ocenio da je nacionalna avio-kompanija stvar prestiža. a ne samo novca, te da je Er Srbija uspela da ostvari dobre rezultatem i da otvara nove linije.

"Er Srbija pripada Srbiji, sada je profitna a gledamo u budućnost. Danas je dobro stanje, hoće li uvek biti, zavisi ne samo od nas, nego i od prilika na tržištu. A vidimo da velike svetske kompanije drastično padaju", rekao je Vučić.

Ocenio je da je Er Srbija jedina avio-kompanija u regionu koja nešto ozbiljno radi, te da Srbija ima i aerodrom koji je posle ulaganja jedan od najmodernijih.

Vučić je rekao da su teme razgovora bile i skora uzvratna poseta, snabdevanje hranom, energetika. Naveo je da Srbija i na planu građevinskih investicija ima puno lokacija u više regiona koje može da ponudi i da je reč o velikim investicijama za koje postoji interesovanje katarske strane, a kao polje saradnje naveo je i investicije u navodnjavanje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa šeikom Tamim bin Hamad Al -Tanijem, emirom Katara, što je njihov prvi susret do sada.

Vučić i emir Katara sastali su se u Nacionalnom kongresnom centru Katara u Dohi, a glavne teme sastanka bile su unapređenje bilateralne saradnje dve zemlje, ekonomija, trgovina, investicije.

Odnosi Srbije i Katara su prijateljski, a diplomatski odnosi između dve zemlje uspostavljeni su 1989. godine. Diplomatska predstavništva su na nivou ambasadora, a na snazi je i niz bilateralnih sporazuma koji jačaju postojeće partnerstvo.

Tokom epidemiološke krize, emir Katara je uputio avion sa medicinskom pomoći Srbiji, kao izraz prijateljstva koje povezuje dve zemlje i dobrih bilateralnih odnosa i saradnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

21 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: